Lista av brandman redskap

Lista av brandman redskap

Brandmän behöver specialiserad redskap att brottas med värmen och kaos av en brinnande byggnad. Enligt departementet staden av Davis brandbekämpning, när en brandman har alla nödvändiga redskap, väger han 50 kg mer än vanligt. Alla redskapet är utformad för en brandman att sätta på eller komma åt snabbt för att snabbt komma till platsen för en bläs.

Kläder

En brandman bär en bomull t-shirt, Brandsäkert byxor och säkerhet stövlar när vid stationen. När ett larm utlöses, har brandman att komma in mer skyddande kläder snabbt. Det yttre lagret av skydd använder byxor som kallas "räls/växlar," som är gjorda av brandsäkert material. Byxorna har gummistövlar bifogas ändarna med stål förstärkningar på tårna och på fotsulorna. Jackan är också gjord av brandsäkert material och är vattentät och isolerar brandman från värmen. Både byxor och jacka har reflekterande områden för säkerhet och fickor för att hålla viktig utrustning såsom en radio, handskar eller skiftnycklar. Handskarna är gjorda av samma material som jacka och byxor med en läder yttre, men de är de sista artiklarna brandman sätter på innan du försöker styra en bläs. Varje brandman har också en hjälm med en ansiktsmask och som visar ett mark eller antal av brandman.

Andningsmasker

Varje brandman behöver särskild utrustning för att hjälpa honom andas i rökiga och varma förhållanden. Andningsapparat har en cylinder med luft som hålls på brandman rygg med en ryggsäck system av remmar. Cylindern matar luft till brandman genom en speciell ansiktsmask. Utrustningen består av brandsäkra material som Kevlar, och vissa kan även ljud ett larm om en brandman är instängd och inte har flyttat i 30 sekunder. Ansiktsmask skyddar även de ansikte mot värmen från elden.

Handhållna verktyg

En brandman använder verktyg som yxor att bryta öppna fönster och bända öppna dörrar. Till exempel en yxa eller en flathead axe är användbart för bryta hål i tak eller bända bort tak bältros att skapa en post eller sätt en ventilationshålet. Ett annat verktyg, känd som en haligan, är dubbel fattning, med två olika prybar ändar, används för nyfikna öppna bildörrar, rippa ner murar eller skapa andra våldsamma entréer. En termisk imager kan också användas för att upptäcka värme namnteckningar från personer i en byggnad med låga siktvärden.

Vattentäkt

En brandman använder en brandslang direkt vatten på branden och kontrollera elden. Olika storlekar av slangen finns, allt från ca 1 tum i diameter till ca 5 inches i diameter. En brandman kan koppla en slang till en brandpost eller kan koppla den till en vattenreservoar i brandbil.