Lymphadema förpackning

02/03/2011 by admin

Lymphadema förpackning

Lymfödem är en överflödig ackumulation av lymfvätska som resulterar i svullnad, oftast i armar och ben. Patienter med lymfödem kan ha underliggande villkor, såsom cancer, eller de kan uppleva primära lymfödem. Lymfödem förpackning är en teknik som används för att styra svullnad. Bandage är lindade runt lem att hålla konstant tryck på det drabbade området.

Typer av bandage

Flera lager av bandage krävs i lymphadema förpackning. Det första lagret är en strumpa tillverkad av tunna material som skyddar huden och absorbera fukt. Det andra lagret består av gasväv virad runt fingrar eller tår att skydda dem under Figursättning. Stoppning och skum används nästa för att ge konstant, även tryck och stöd i att forma extremiteten. Det sista lagret består av sträcka bandage som komprimera extremiteten och tvinga lymfvätska från området så att det kan resorberas och bearbetas.

Lära sig att Linda

Lymfödem specialist, läkare eller sjukgymnast kan lära en patient att själv wrap att hantera lymfödem. Flera sessioner kan vara nödvändig innan patienten är bekväm utför en förpackning utan hjälp.

Frekvensen av omslag

Frekvens och mängd inslagning beror på graden av svullnad. Patienter med extrem svullnad kan behöva bära inslagning i 23 timmar per dag. patienter med endast mild svullnad kan endast behöva Linda lemmar under perioder av rörelse och motion.

Överväganden

Inslagning ett bandage för hårt kan orsaka skador på huden, vilket leder till infektioner eller död vävnad. Wraps som orsakar domningar eller kyla i extremiteter är för hårt, enligt Cancer stödjande hand program. Skarpa klipp bör inte användas för att hålla ett bandage på plats eftersom de kan halka och skada huden.

Alternativ

Som ett alternativ till förpackning, kan vissa patienter att kunna bära kompression plagg som ger en liknande effekt. Andra behandlingsalternativ omfattar massage, motion och pneumatisk kompression.

Relaterade inlägg