Lista över livsmedel som innehåller EGCG

Lista över livsmedel som innehåller EGCG

Epigallocatechingallat (EGCG) är del av en grupp av föreningar som kallas Katekiner. Katekiner har varit ansluten till flera hälsofördelar och kan minska stora hälsoproblem som stroke och cancer. EGCG har särskilt använts för att behandla vissa typer av cancer och vissa autoimmuna sjukdomar såsom Sjögrens syndrom och HIV. Genom att konsumera livsmedel som innehåller detta ämne, kanske du kan förbättra din hälsa och minska förekomsten av sjukdom.

Grönt te

Den huvudsakliga källan av EGCG är lösblad grönt te. Regelbundna grönt te har mellan 180 och 200 mg catechin per kopp. Eftersom varje kopp te används en något annorlunda mängd blad, är det omöjligt att få ett exakt värde. Koffeinfritt bryggt grönt te har omkring 60 mg och smaksatt bryggt grönt te innehåller 45 mg. Det är bäst att välja "riktiga" grönt te över instant eller flaska sorten, som bara har 9 mg EGCG i genomsnitt.

Äpplen

En studie av USDA 2007 undersökt många olika livsmedel för att avgöra deras närande tillfredsställer. Det konstaterades att äpplen innehöll upp till 6.26 mg EGCG per 100 g av apple. Fuji sorten enligt uppgift hade det högsta beloppet av EGCG. Osötad och konserverat äppelmos hittades inte ha samma förmån. Alla äpplen innehåller många katekinerna i allmänhet, och man bör äta Apples hud för att konsumera alla potentiella mikronäringsämnen.

Björnbär

RAW björnbär befanns ha maximalt 7.44 mg EGCG per 100 g i 2007 USDA studera. I allmänhet, björnbär är rika med näringsämnen och innehålla upp till 312.86 mg totalt katekinerna. För att få full nytta, förtära rå, helhet björnbär snarare än blackberry juice.

Carob mjöl

Carob är en växt som liknar kakao men har en något mer som honung smak. Carob mjöl skördas från Ceratonia siliqua trädet och kan användas som ett substitut för choklad pulver. Carob mjöl innehåller så mycket som 109.46 mg EGCG per 100 g, enligt USDA studien. Det nämns inte om mjölet måste konsumeras rå eller om den fortsätter att upprätthålla sin näringsmässiga integritet när det är kokt.

Andra livsmedel

Många andra livsmedel, vanligtvis frukt och grönsaker, har spårmängder av EGCG. Dessa livsmedel inkluderar jordgubbar, nötter, persikor, avokado, plommon, lök och hallon. Det är inte känt om dessa spårmängder är tillräckligt för att se de positiva fördelarna av catechin. Dessa särskilda livsmedel har många andra näringsämnen, men som kan leda till andra hälsofördelar.