Tidiga Herpes symtom

Det medicinska samfundet uppskattar 50% till 80% av vuxna har munherpes som munsår och feber blåsor och 20% av amerikanerna har genital herpes. Nästan 90% av personer med genital herpes vet inte de är smittade.

Typer

De två typerna av herpes är Herpes simplex typ 1 (HSV-1), som orsakar sår på läppar och mun (ibland genitala) och Herpes simplex typ 2 (HSV-2), som orsakar genital herpes.

Överväganden

Symtomen kan vara olika från person till person. Vissa människor upplever inga tidiga symtom, medan andra har smärtsamma sår. Det första utbrottet är värst, och utbrott förekommer mindre ofta och är mindre allvarliga eftersom åren går på.

Identifiering

Antingen oral eller genital herpes kan orsaka klåda eller brännande på platsen för infektion och influensaliknande symtom med en första utbrott av viruset. Båda kommer oftast leda till blåsor eller öppna sår.

Identifiering

Genital herpes kan också identifieras av smärtsam urinering och underlivet ansvarsfrihet.

Varning

Liksom med många sjukdomar, symtom varierar från person till person och infektion sker inte bara när det finns sår. Asymtomatiska överföring, eller "shedding," kan uppstå medan viruset ligger vilande i nervsystemet.