Vad gör Imitrex?

Vad gör Imitrex?

Enligt Food and Drug Administration (FDA) används"Imitrex för korttidsbehandling av de flesta typer av migränanfall hos vuxna. Imitrex används inte för att förebygga migrän eller minskar antalet migränanfall." Ett annat namn för Imitrex är sumatriptan Succinat, och de flesta migrän drabbade kommer att berätta det fungerar. Vad de inte kan be dig är dock att det finns biverkningar och varningar som gå med detta läkemedel.

Effektivitet

När en migrän uppstår, blodkärlen i huvudet dilate. Imitrex återställer dem till sin ursprungliga storlek. Detta är mycket effektivt. Enligt eMedTv.com hitta 79 procent av migrän drabbade lättnad med Imitrex. Detta anses vara en mirakelmedicin.

Andra symtom

Förutom att lindra smärta, är Imitrex också effektivt på ljuskänslighet och illamående som följer med migrän. Men för att vara effektiv måste Imitrex tas så snart som migrän börjar.

Former av Imitrex

Imitrex kommer i olika former, inklusive injektioner, näsa sprayer och piller. Beslut att ta är mellan din läkare och du bygger på dina behov. En av de viktiga sakerna att veta om tar denna drog är när du tar det: med det omedelbart i början av en migrän är nödvändigt.

Skäl att undvika Imitrex

Imitrex kanske inte för dig. Om du har kärlkramp, en allergisk reaktion mot sumatriptan, problem med blodcirkulationen, en historia av stroke eller hjärtinfarkt eller högt blodtryck, kommer du vanligtvis inte föreskrivs Imitrex eftersom det kan få allvarliga effekter på hjärtat.

Varning

Om du tar läkemedel som behandlar depression bör du inte ta Imitrex. Enligt FDA, skulle kunna blanda två orsaka ett livshotande tillstånd som kallas serotonergt syndrom. Några av symtom på serotonergt syndrom är rastlöshet, illamående och en plötslig förändring i blodtryck. FDA webbplatsen har en fullständig lista över symptom.