Hem rättsmedel för att lösa upp njurstenar

Njursten är små fyndigheter av mineraler och avfallsprodukter som ackumuleras när urinen är mycket koncentrerad, till exempel när en person inte dricker tillräckligt med vatten. Består mestadels av kalcium, skapas stenar när avfall normalt späds ut och spolas ur kroppen i form av urin kristallisera och hålla ihop i njurarna, kroppens avfall filter. Hem rättsmedel för att lösa upp njurstenar erbjuda lindring av olidlig smärta.

Hydrat

Den vanligaste hem metoden för att hjälpa att lösa upp och passera en njursten är att dricka mycket vatten. En daglig rekommenderas för upplösning eller passerar en sten är cirka 2 till 3 kannor per dag. Bor active kommer också hjälpa lös sten och kan hjälpa ta dig bort obehag av stenen. För stenar som inte klarar i en dag eller två, söka läkare, särskilt om stenen orsakar blod i urinen eller om du är benägen att kroniska urinvägsinfektioner.

Livsmedel och örter

Hem rättsmedel för att behandla olika sjukdomstillstånd har förts vidare från en generation till en annan i hundratals år. En gemensam naturläkemedel för upplösning eller för att passera en njursten är att dricka juice 1 tsk basilika och 1 tsk honung utspädd i ett halvt glas vatten dagligen tills stenen har passerat. Detta används också som en förebyggande åtgärd. Ett annat hem avhjälpa är att dricka ett till tre glas av naturliga, osötad äppeljuice. Ett tillägg av vitamin B6 kan också hjälpa. Ta 100 till 150 mg av vitamin B6 (med andra B-vitaminer) varje dag för att upplösa njursten och också som en förebyggande åtgärd.

Träning

Motion har länge varit känt för att minska risken att få en njure sten, eftersom det hjälper flytta kalcium från blodet in i benen, där det behövs. Starka ben innebära minskade chanser att kalcium stenbildning orsakas av överskott på kalcium i blodet. Promenader är bra, men så är andra former av motion, inklusive cykling, simning och andra sporter. Försök att gå minst varje dag.