Hur kan jag undvika spruckna huden på hälarna?

Hur kan jag undvika spruckna huden på hälarna?

Sprucken hud på klackar kan vara irriterande och smärtsamt. Lämnas utan uppsikt, kan det leda till blödning och öppna sår. Sprucken hud uppstår för en mängd olika skäl, men kan hända oftare under kallt väder månader. Innan behandling av sprucken hud hack i häl på hemmaplan, är det viktigt att träffa en läkare och utesluta alla svampinfektioner, såsom fotsvamp.

Instruktioner

• Spruta en fjärdedel-stora mängd en exfolierande dusch gel eller kräm på en fuktig, ren tvättlapp. Försiktigt Skrubba huden på hälen och resten av foten med exfolierande rengöringsmedel att ta bort döda hudceller. Skölj av fötterna med vanligt, varmt vatten.

• Fukta en pimpsten och gnid den mot huden på hälen. Hälen hy är benägen att bli valkiga och få grov, vilka båda bidra mot huden uttorkning och sprickbildning. Använd en pimpsten på hälarna en gång i veckan för att undvika valkar och grov hud.

• Skölj fötterna med varmt vatten, och handduk torka.

• Massage en intensiv fot fuktighetskräm i fötterna omedelbart efter torkning, så du kan låsa alla kvarvarande fukt. Tillämpa ett andra skikt av fuktkräm på hälarna, sedan vänta en minut för att se om det absorberar. Om det absorberar snabbt, lägga till ett annat lager.

• Placera mjuk, tjock bomull ankel strumpor på fötterna och bära dem för några timmar eller över natten. Strumporna håller fukt i så det kan absorberas in i huden.