Förbättrar Eye övningar Vision?

Effektiviteten av eye övningar för att förbättra vision har varit föremål för debatt i två århundraden. Optiker och forskare håller motstridiga teorier om vissa övningar förmåga att korrigera synproblem. Flera böcker och webbplatser säljer motion uppsättningar som de hävdar kommer att förbättras, om inte bota, dina synproblem. Medan forskning visar förbättringar på vissa områden, kan eye övningar inte påverka vissa villkor.

Historia

I 1800-talet uppfann en läkare vid namn William Bates en uppsättning eye övningar syftar till att stävja sådan synsvårigheter som glaukom, närsynthet, långsynthet och grå starr. Hans förslag ingår stirrade direkt på solen, läsa i svagt ljus och andra kontroversiella idéer. Även om många av hans specifika idéer förkastades, begreppet vision-att förbättra eye övningar fortsätter att vinna popularitet som kritik.

Typer

De vanligaste formerna av ögonsjukdomar härrör från objektivets oförmåga att böja ordentligt ljusstrålar. I närsynthet når ljus strålar näthinnan, som orsakar erfarenheten endast att kunna behålla fokus på närliggande objekt. Framsynt patienter har bara den motsatta skick. ljusstrålarna gå förbi näthinnan och bara avlägset objekt är synliga. Andra ögat innebära öga-koordination och kontroll, fokus och problem på grund av skada, sjukdom eller degeneration.

Behandling

Många optiker och läkare främja självstyrd vision förbättring övningar som inkluderar biofeedback, eye massage, muskelavslappning och öga-samordningsverksamhet. Denna typ av visuell utbildning är förespråkade antingen isolerat eller i kombination med svagare recept linser och näringstillskott. Yoga och andra holistiska metoder erbjuda uppsättningar av ögonrörelser och fokusera övningar som syftar till att rengöra toxiner och vässa samordning och vision.

Forskning

En studie från National Eye Institute (NEI) visar att regelbundna övningar bättre vissa ögonsjukdomar muskel samordning. Studien fann att patienter var mer benägna att se förbättringar när de avslutat mer övningar i en läkarmottagning och hemma, snarare än att bara träna hemma. Detta anger att processen måste vara mycket exakt och professionell tillsyn är fördelaktigt. Enligt American Academy of Ophthalmology arbetsgrupp för kompletterande behandling, "visuell utbildning förbättrar vision förloras genom sjukdomsprocesser som åldersrelaterad makuladegeneration, glaukom eller diabetesretinopati," men hittade ingen positiv effekt på närsynthet. Inga bevis, och i vissa fall motstridiga bevis, har konstaterats för att föreslå att eye övningar gör liten eller ingen förbättring av förhållandena som översynthet, astigmatism, myopi, nära eller långsynthet.

Slutsatser

Eye övningar kanske har positiva indikationer för ögat problemen med samordning, fokus, korsade eller lazy ögon, problem som berör felaktig böjning av ljus strålar kan inte påverkas. Rådgör med en läkare innan du försöker några nya eye övningar för att säkerställa att formeln är måltavlan för ditt tillstånd och inte stör andra behandlingar.