Orsaker till höga blodsockernivåer

11/23/2012 by admin

Orsaker till höga blodsockernivåer

Höga blodsockernivåer är högre nivåer än den genomsnittliga spännvidd av 70 till 120 milligram per deciliter. När du äter, omvandlar kroppen mat i socker eller glukos för energi. Kroppen frisätter insulin för att hjälpa sockret flytta in i muskelcellerna. Om kroppen inte producerar insulin eller det använder inte insulinet effektivt, stannar sockret i blodet, orsakar höga blodsockernivåer. Typ 1-diabetiker producerar inte insulin; Därför måste de injicerar insulin för att stabilisera deras blodsocker. Typ 2-diabetiker producerar något insulin eller insulin fungerar inte effektivt. Ett antal faktorer orsaka typ 2-diabetes.

Kolhydrater

Hundra procent kolhydrater ändrar till glukos för energi inom 2 timmar efter intag av dem. Kolhydrater är spannmål, bröd, pasta, ris, kex, stärkelserika grönsaker, mjölkprodukter och mellanmål mat. Om för många kolhydrater intas, kan inte insulin hantera glukos, så den hamnar i blodomloppet. Diabetiker måste räkna kolhydrater så deras intag inte är för hög.

Dålig kost

Diabetiker som inte titta på sitt intag av kolhydrater och äta livsmedel med hög fett riskerar fetma och insulinresistens. Insulinresistens uppstår när kroppen inte kan hantera insulinet effektivt vilket resulterar i höga nivåer av glukos i blodet. Blodflödet är begränsad eftersom kolesterol och socker smala blodkärl och försvaga väggarna i blodkärlen.

Inaktiv livsstil

Motion gör att kroppen använder socker för energi. En inaktiv livsstil innebär att kroppen inte använder socker för energi. Resultatet är för mycket socker i blodet. Diabetiker bör utöva minst 30 minuter varje dag.

Stress

Stress gör att kroppen reagerar med kamp-eller-flygning syndromet. Kroppen svarar med en ökning av hormoner. Hormonerna som orsakar mer glukos för att komma in i blodomloppet för att förbereda nödvändiga energin. Stress kan resultera från att bli uttröttad, samt arbetsrelaterade eller familjerelaterade frågor.

Ärftlighet

Om dina föräldrar eller syskon har diabetes, är du mer sannolikt att vara diabetiker. Vissa etniska grupper är mer benägna att diabetes också. Afroamerikaner, latinamerikaner, amerikanska indianer och asiatiska amerikaner är bland grupperna som är mer benägna att ha typ 2-diabetes.

Relaterade inlägg