Öka Protein i en kost

Avgörande för muskeltillväxt och reproduktion samt som för byggnaden av nya celler och vävnad reparera, protein är en nödvändighet i varje persons kost. Om söker en kost som är strikt vegetabiliska, animaliska eller innehåller båda alternativ, hittar dieters ett antal bekanta alternativ tillgängliga.

Grönsaker

Välja vegetabiliska källor till protein om du söker att införliva högre protein nivåer med lägre kolesterolvärden och minskat risken för hjärta och kolesterol-relaterade problem. Vegetabiliskt protein finns i höga halter i broccoli, rödbetor, kronärtskockor, brysselkål, blomkål, Vitkål, aubergine, gröna ärtor, vattenkrasse, zucchini, lök och spenat. Frukt källor till protein inkluderar bananer, äpplen, vindruvor, cantaloupemelon, ananas och persikor. Grain älskare kan få deras protein genom korn, bovete, brunt ris, råg, havre, hirs och vetegroddar. Baljväxter som linser, ärter, garbanzo och bönor är lämpligt val också. Sojabönor, i synnerhet, är ett utmärkt val för vegetabiliska, protein rika livsmedel. Frön och nötter är protein-hög livsmedel. Svarta valnötter, mandlar, cashewnötter, pumpa, solros och sesam frön kan hjälpa dig i din strävan efter en högre-protein diet.

Djur

Stopp av slakteributiken efter animaliska proteinkällor. Sammantaget är kött en proteinrik föda. Med balanserad aminosyran innehåll, kött benämns ofta som ett komplett protein. Du kan hitta hög-protein innehåll i nötkött, lamm, fågel, fläsk, Turkiet, höns, fisk och kräftdjur som krabba. Det är viktigt att Observera dock att ökad konsumtion av animaliskt protein är förknippad med högre kolesterolhalten i blodet, fetma, low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet och en större risk för hjärt-kärlsjukdomar och åderförkalkning. När det är möjligt sträva efter kött med en lägre total fetthalt som vilt. Ännu bättre, gör dig själv en tjänst och begränsa mängden rött kött du förbrukar. Mjölkprodukter som ost, smör, yoghurt och mjölk erbjuder hög-protein innehåll, men är också associerade med större hälsorisker. Sammantaget bör dessa hög-protein källor konsumeras med måtta.