Hur kosten påverkar magsår hos vuxna

Sår i magsäcken är smärtsamma raw områden inne på magslemhinnan. Magsår orsakas ofta av H Pylori, en bakterie som angriper kroppen genom att skada invändig beklädnad av magen. Magen syra fluktuationerna orsakas till stor del av kost och matsmältning kan förvärra sår, producera extrema obehag. Att upprätthålla en hälsosam kost kan hjälpa till att minska förekomsten av smärtsamma episoder av magsår attacker i kroppen.

Hur kosten påverkar magsår

Vissa livsmedel kan orsaka en ökning i magen syra, som kan förvärra tillståndet av magsår. Livsmedel med hög i mättat fett orsaka täta sår attacker. Ju högre tar fetthalt, mer arbete det matsmältningssystemet att bryta ner fett, orsakar en ökning av syra i magen.

Undvika Trigger mat

Det är viktigt att minska ditt intag av vissa livsmedel för att förhindra sår attacker. Förutom livsmedel som är rika på fett (till exempel stekt mat, rika rätter med ostar eller rött kött); kryddstark mat kan också öka produktionen av syra i kroppen orsakar magsår attacker. Tabasco sås, chilipulver, kryddiga paprika eller internationella rätter (till exempel thailändska, indiska och mexikansk mat) är hög i kryddor och bör beställas så milt som möjligt för att minska risken för magsår angrepp.

Hur äta påverkar magsår

En högre mängd mat innehåll inuti magen kräver mer arbete på matsmältningssystemet, så det är viktigt att minska matintag i ett sammanträde. Äta mindre portioner under hela dagen kan minska arbetet ladda på matsmältningssystemet och göra det lättare för magen att bryta ner dess innehåll. För att förhindra sår attacker, äta tätare måltider hela dagen. Anta det europeiska sättet att äta (istället för tre stora måltider, prova fem eller sex små).

Rekommenderade dietlivsmedel för sår

Dietister rekommenderar mat som är lätt att bryta ner för att sänka risken för en ökning av magsyra. Friska, hela korn livsmedel är en utmärkt källa till näring och verkar vara lättare för magen att bryta ner. I stället för en ostburgare, välja en ljus vete pita eller vete bröd Turkiet smörgås. I stället för den skålen med tex mex chili, prova en ljusare vegetabiliska stek med brunt ris. Hjälpa din kropp minskar magsyra genom att införa mer fullkornsprodukter och grönsaker i din kost.

Varning

Vissa receptfria läkemedel bör inte införlivas i en diet för dem som lider av magsår. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. Ibuprofen, Motrin eller Aleve) kan orsaka en ökning i sår attacker och bör inte tas. Acetylsalicylsyra bör också undvikas. Rökning orsakar slemhinnan i magen att bryta ner också och ökar risken för magsår angrepp.