Hudrengöring kost

Acne är en hudsjukdom som uppstår när en individs porer blir igensatta och är vanligt i både tonåringar och vuxna. Akne och andra hudåkommor kan orsakas av dåliga matvanor. Genom att ändra kost vanor, kan en individ kunna komma till roten av akne problem.

Födoämnesallergier

Födoämnesallergier är vanligast hos vuxna över 25 år. Födoämnesallergier är orsaken till några av de värsta fallen av akne hos vuxna. Människor inser ofta inte att de har en allergi. Dålig matsmältning kan också vara ett problem. Detta orsakas av för lite saltsyra i magen, vilket kan leda till att kroppens oförmåga att ta upp viktiga näringsämnen. För att bekämpa detta, Drick minst sex till åtta glas vatten om dagen. Undvik tidskrävande överflödig mjölk, socker, vitt mjöl, raffinerad mat och bearbetade livsmedel. Nötter och kött tenderar att vara mycket fett, vilket kan orsaka hudproblem.

Jod-rika livsmedel, som lever, ost, iodized salt, kelp, musslor, krabba och andra skaldjur har länge förknippats med akne. Jod används i kommersiella bröd och bearbetning av mjölk. Överväga att använda balanserade havssalt istället, eller kontrollera med spannmål och Salt samhället för fler förslag.

Undvika transfettsyror

Livsmedel med hög transfetter att undvika inkluderar mjölk, mjölkprodukter, kakor, chips, margarin, choklad, förkortning och hydrerade oljor. Överväga att ta zink och Vitamin A, som brister av dessa vitaminer och mineraler kommer ofta orsaka hudproblem, speciellt akne. Undvika att ta antacida att bekämpa dålig matsmältning, men i stället ägna större uppmärksamhet åt din kost. Äter massor av färsk frukt och gröna och lummiga grönsaker till matsmältningen. Dessa typer av livsmedel är packat full av näringsämnen, vitaminer och mineraler. Du kan också ta mag kosttillskott finns på din lokala hälsokostaffär.

Kost hög i glykemiskt kolhydrater

Archives of Dermatology rapportera att en kost rik på glykemiskt kolhydrater och raffinerat socker kan skapa socker ökar som orsakar en rad hormonella förändringar, som kan orsaka akne. Stress och säsongsmässiga förändringar kan också orsaka förändringar i huden. Drogen toxicitet och sol exponering kan även variabler att överväga.