Symtom på emotionell domning

Symtom på emotionell domning

Känslomässiga domningar är en annan term för depression. Om du känner dig känslomässigt numb är oddsen att du känner dig bortkopplad från världen omkring dig. Dessa typer av känslor uppstår oftast efter en traumatisk upplevelse. Den traumatiska upplevelsen kan vara fysiska eller känslomässiga och effekterna kan pågå i flera år i taget, eller inte får komma till ytan i år efter händelsen.

Brist på intresse

Många som lider känslomässigt domningar visar ett bristande intresse mest varje aktivitet som finns. En lidande kommer sannolikt inte längre ta nöje i de aktiviteter som förde hennes njutning i förflutnan. Du kan lida av detta tillstånd om du befinner dig likgiltig för de flesta aktiviteter och övergångar inom ditt liv. Det är normalt att vara likgiltiga inför vissa aspekter eller händelser i ditt liv, men det är en röd flagga om man visar lite intresse för de flesta saker.

Att återkalla

Människor som är deprimerade eller känslomässigt numb ofta föredrar att vara ensam för det mesta. De kommer sannolikt att undvika familj och vänner för de flesta evenemang och tillfällen. Ofta skapar de ursäkter att vara ensam eller för att undvika ett socialt ansvar för människor som de tidigare värderas. Detta beteende är normalt för människor som är överbelastad med arbete eller skola men om det fortsätter under lång tid, sjuke bör nå ut till hjälp.

Irritabilitet

Irritibility och ångest är vanliga symtom för känslomässigt numb människor. Även om de verkar aldrig riktigt fluktuera i känslor de är oftast på kanten och angered lätt. Se upp för dessa symtom i dina nära och kära. Ångest och irritabilitet är säker tecken på depression och överdriven stress som kan orsaka depression. Känslomässigt numb individer kan också tyckas vara mer negativt eller sarkastisk än normalt också.

Trötthet

Trötthet eller överdrivet trött människor är också kandidater för depression. Om de kan tyckas få massor av sömn, är det sannolikt att de inte får sömn eftersom de är ständigt oroande och ängslig. Sömn SEDEFÖRDÄRV kan hindra ditt dagliga liv på många sätt. Sömn är viktigt för en väl fungerande din kropp både psykiskt och fysiskt. Om du befinner dig alltför trött, hitta några sätt att varva ner så att du kan få bättre sömn.