Hem rättsmedel för att döda influensavirus

Enligt Center for Disease Control (CDC), mellan 5 och 20 procent av amerikanska fångster befolkningen influensa varje år. Med nyare och starkare influensa typer, som svininfluensan och aviär fågelinfluensa, kan numrerar vara ännu högre i framtiden. Det finns dock några kraftfulla örter som kan kunna skydda dig mot influensa denna säsong, och i framtiden.

Asafoetida

Asafoetida är en ört som är mest känd som en viktig krydda i indiska curryrätter men det är också vanligt förekommande i iranska köket. Asafoetida var en gång populär i antika Rom som en kulinarisk och medicinalväxter örten men har fallit ur bruk i väst, trots att det användes som ett hem rättsmedel för att bekämpa den spanska influensaepidemi 1918. En studie publicerad i tidskriften av naturliga produkter i 2009 fann att föreningar i asafoetida kunde uppvisa starkare antivirala styrka mot H1N1-viruset, annars känd som svininfluensan, än den farmaceutiska Amantadin, kan ett läkemedel som vanligen används för influensa A. Asafoetida hittas i många stormarknader i kryddhylla och i många indiska och iranska livsmedelsbutiker. Lägga till asafoetida soppor, curryrätter, såser och kötträtter eller någon annan välsmakande maträtt.

Mörka bär

Mörka färgade bär, som fläderbär, har använts som förkylning och influensa busters i västra herbalism i århundraden. I en studie som publiceras i tidskriften Acta Virologica 2001, upptäckte japanska forskare att svarta vinbär hade antiviral aktivitet mot influensa A och B. Forskarna flavoniods ur vinbär kallas antocyaniner och igen testade dem mot influensavirus. De fann att flera av antocyaninfärgning flavonoider hade "potent" antivirala egenskaper. Antocyaniner är närvarande i höga halter i mörka frukter som blåbär, tranbär, björnbär, körsbär och concord druvor. Det kan vara en slump som berry säsongen slutar precis som influensa säsong i den tempererade nordliga halvklotet börjar.

Lakrits

Lakrits är en ört som är mycket vanligt i både östra och västra herbalism för ett stort antal terapeutiska läkemedel åtgärder. En studie publicerad i tidskriften antimikrobiella medel och kemoterapi 1997 fann att en aktiv ingrediens i lakrits, glycyrrhizin, var kunna skydda möss som fått en dödlig dos av influensa A2 (H2N2) från döden. Möss som inte gavs lakrits dog i genomsnitt 10 och 1/2 dagar, medan glycyrrhizin behandlas mössen överlevde provperiod hela 21 dagar och därefter. Forskare teoretisera att glycyrrhizin stimulerar interferon (en naturlig antikropp) produktionen, vilket kan betyda att det är ett brett spektrum antivirala. Lakrits kan köpas i hälsokostbutiker och kinesisk ört affärer, och används för att smaksätta hög kvalitet skandinaviska lakrits godis.