Medellivslängden för Spinal & hjärncancer

Medan vissa personer inte skulle snarare vet de exakta överlevnaden för deras speciella typ av cancer, Visa andra survival rate statistik som en typ av utmaning, blir fast besluten att de kommer att slå oddsen till varje pris. Individer som vetter mot hjärnan och spinal cancer generellt upp mot långa odds, gör eventuell seger som mycket mer tillfredsställande.

Hjärncancer

Enligt Medline Plus, det finns två generella typer av hjärncancer: primära och metastaserande. Primär hjärncancer är cancer som börjar i hjärnan, medan metastaserad hjärntumörer är cancer som har sitt ursprung på andra håll och sprider sig till hjärnan. Symtom av hjärncancer är morgonen huvudvärk, sensoriska störningar (förändringar i förmågan att tala, höra eller se) och minne eller samordning försämringar.

Brain Cancer överlevnaden

Enligt statistik från EMedTV.com är genomsnittliga hjärnan cancer överlevnad omkring 34 procent till 35 procent, är något lägre för vita män (32,1 procent) och något högre för svarta hanar (37,7 procent). Dessa siffror utgör femårs-överlevnaden, som är allmänna andelen patienter som överlever i sammanlagt fem år efter den första diagnosen cancer.

Spinal Cancer

Enligt Mayo Clinic är spinal cancer en elakartad svulst (tumör) som börjar utveckla inom ryggraden. Även om tumören är noncancerous kan det orsaka skador av inkräkta på nerver, möjligen leder till förlamning. Symtom är lokaliserad smärta i ryggen, allmän svaghet i benen, partiell förlamning eller muskel misslyckande eller utvecklingen av en spinal missbildning som tumören växer.

Spinal överlevnad

Överlevnad för spinal cancer beror på den specifika typ av tumör som en patient påverkas. Enligt eMedicine.com har plasmacytomas (en enslig massa av plasmaceller) en fem års överlevnad på 60 procent, medan personer med Ewings sarkom (tumörer utvecklas från röda benmärgen) har en överlevnad på endast 25 procent.

Överväganden

Överlevnaden är enbart medelvärden från ett stort urval av individer. Ditt individuella fall, dock kan enkelt ge en överlevnad som är bättre eller sämre beroende på aggressivitet och stadium av cancer. Inte gräva ner psykiskt av statistiken, som att hålla en positiv syn endast kommer att gynna dig i längden i din kamp mot cancer.