Hur man identifierar en kapsel piller av nummer & färg

Några saker orsaka mer ångest än med receptbelagda läkemedel få separerade från sina märkta behållare. Hur gör du vet vilket läkemedel som är vilken, och hur mycket ska man ta? Identifiera ett piller av nummer och färg är lätt att göra, tack vare resurser som utvecklats av myndigheter, farmaceutiska webbplatser och referenser hittades i ditt lokala bibliotek.

Instruktioner

• Be din läkare eller apotekspersonal. Det enklaste sättet att identifiera ett piller är att ta den till din läkare eller farmaceut i tjänst på ditt lokala apotek. Läkaren eller apoteket kommer att kunna identifiera p-piller med referensmaterial eller genom att leta upp recept du har på filen. Tala om för din läkare eller apoteket vilka villkor du kan ha också kommer att hjälpa honom identifiera drogen.

• Sök efter dina p-piller med hjälp av online-resurser. Webbplatser som utvecklats av statliga organisationer eller av farmaceutiska databaser är optimala val att identifiera ett piller. National Institutes of Health upprätthåller en lista över resurser, från NIH pillerburk till Food and Drug Administration tools att identifiera droger av form, färg eller avtryck (se länkar i referenser). Du kan söka dessa resurser genom någon av de piller attribut, eller kan du bläddra bland bilder på piller för att leta upp dina p-piller. Online piller identifierare som Drugs.com verktyget kan du söka efter piller baserat på en mängd olika egenskaper.

• Besök din lokala offentliga eller medicinska bibliotek och identifiera dina p-piller med en referens kopia av Physicians' Desk Reference (PDR). PDR innehåller information om varje läkemedel för närvarande på marknaden. färg bilder av piller finns i mitten av boken, som du kan bläddra för att hitta en matchning för din piller.