Lista över försäkring i Colorado för personer med låg inkomst

Att hitta och hålla sjukförsäkringen är ett stort problem i USA. Det är nästan omöjligt att få kvalitet sjukvård utan den, men att upprätthålla vård täckning kan vara dyrt, speciellt för familjer eller personer med hygienkrav. Färre och färre människor har möjlighet att få sjukförsäkring betalas genom sina arbetsgivare och arbetare med låga inkomster har en särskilt svår tid att hitta täckning som kan passa in i sina budgetar. Invånare i Colorado har ett antal hälso-och sjukvård försäkring planer de kan kvalificera sig för, men.

Medicaid

Medicaid är del av en federal försäkring program avsedda för familjer med låga inkomster, funktionshindrade, äldre, de blinda eller gravida kvinnorna. Medicaid administreras av centra för Medicare och Medicaid Services, del av US Department Health and Human Services. Planen finansieras gemensamt av både federalt och statliga regeringar och hanteras av de enskilda staterna. Berättigar till Medicaid beror på inkomst, familjens storlek och ålder. Colorado Medicaid fördelar kan innehålla sjuksköterska läkare tjänster Fotvård, läkarbesök, missbruk öppenvård, slutenvård psykiatriska tjänster för barn och äldre, receptbelagda läkemedel, larmtjänster och hospice, vård av den döende.

Barnets hälsa Plan Plus

Colorados barn hälsa Plan + (Plus CHP) är en billig sjukförsäkring program för barn och gravida kvinnor. För att kvalificera för CHP +, har sökandena att göra för mycket att kvalificera sig för Medicaid men inte tillräckligt för att betala för privat sjukförsäkring. Detta bestäms av familjens storlek och månadsinkomst. En person som gör $2.257 per månad kan kvalificera sig som kan en familj på sex med en månatlig inkomst på $6,153. Barn och äldreomsorg, kostnader för tandvård, betalningar barnbidrag och underhållsbidrag får dras av från din inkomst. CHP + har inskrivning årsavgifter, out-of omkostnader och egenavgifter, som kan variera från $5 per besök för sjukvårdande behandling till $15 per besök för räddningstjänsten.

Colorado fattiga vårdprogram

Colorado fattiga vård Program (CICP) är inte tekniskt en försäkring program, men det hjälper låginkomsttagare få hälso-och sjukvård. CICP ger pengar till kliniker och sjukhus så att de kan sedan ge rabatterade tjänster till de boende som uppfyller behörighetskraven. För att få programmet, måste du vara en juridisk hemvist Colorado eller en lagliga invandrare eller migrerande anställd. Du måste också vara berättigade till Medicaid och har inkomster och resurser vid eller under 250 procent av federala fattigdomsgränsen. Program genomförs vanligtvis inte i förväg, men istället fylls ut av klinik eller sjukhus inom 90 dagar från den dag du får service. Deltagarna är fått utifrån totala inkomster och resurser och tilldelas sedan en co betalningsbeloppet. Sökande behöver inte betala mer än 10 procent av sin inkomst inom en 12-månadersperiod för medicinska tjänster genom en CICP leverantör.