Hem rättsmedel för vit vinäger

Vit vinäger har använts i hundratals år för en mängd sjukdomar, allt från lugnande solbränna, att bli av med fräknar och bruna fläckar, rengöring skär- och skrubbsår och lindra kliande torr hud. Den kan döda infektioner, särskilt svamp-baserade infektioner. Vinäger är bra för både insidan och utsidan kroppen.

Lugna din solbränna

Fyll en ren sprayflaska med destillerat vit vinäger. Därefter, så ofta som du behöver, spraya den på din solbränna. Coldnessen av vinäger hjälper till att lugna din bränna, och det kan hindra din solbränna från blåsbildning och peeling.

Ren skär- och skrubbsår

Eftersom det är sura, fungerar vit vinäger bra som en antiseptisk cleanser för skär- och skrubbsår. Doppa en bomullstuss eller en kompress och i destillerat vit vinäger, sedan badda det på snittet eller skrapa. Om du vill använda det till ett barn, berätta din lilla en att det kommer att sticka en stund.

Tånagelsvamp Cure

Du behöver inte riskera biverkningar av kemiska tablettbehandling för att döda tånagelsvamp. Vit vinäger ändras pH-värdet i huden från en bas till en syra, och denna miljö dödar tånagelsvamp. Sätta fötterna i en kastrull fylld med nog destillerat vit vinäger att täcka dem. Sitter i ca 10 minuter och sedan torka av.

Lindra kliande torr hud

Fylla ett badkar med varmt vatten och tillsätt 1/2 kopp destillerat vit vinäger. Tvål i torr, kliande delar av kroppen. Vinäger kommer inte bara lindra klådan men det mjukar upp huden. Det kommer också att hålla ditt badkar ren.

Tona dina fräknar och bruna fläckar

Riv en lök på en bit ren cheesecloth och pressa tyget tills du har ca 1 msk lök saft. Blanda lök saft med 2 msk destillerat vit vinäger. Doppa en bomullstuss eller kompress i blandningen och tillämpa den på dina fräknar eller bruna fläckar två gånger om dagen. Dina fräknar och fläckar blekna med tiden.