Hem rättsmedel för Sinus tryck och illamående

Hem rättsmedel för Sinus tryck och illamående

Sinus tryck och illamående kan gå hand i hand. Sinus tryck orsakas ofta av förkylningar, allergier eller bihåleinflammation. Dessa villkor också leda till sinus dränering (postnasal DROPP), som kan störa magen och orsaka illamående ovanpå de andra symptom som gå med på sjukan. Lindra sinus tryck och dess orsak kommer ofta minska eller bota illamående. Det finns flera lösningar du kan göra under tiden för att hålla illamående under kontroll, eller åtminstone på ett minimum.

Sinus tryck

Steam kan lindra sinus tryck av hjälper till att hålla bihålorna dräneras. Andas in ångorna från ånga håller flimmerhåren fungerar och slem rinner. Prova att ta en varm dusch eller bad, lutad över en kastrull eller skål med ångande vatten med en handduk draperad över huvudet eller äta en skål med soppa. Om du är på flykt, kan du också dricka en varm kopp te eller kaffe. Kör en luftfuktare i hemmet bidrar också till att hålla sinus och näsgångarna fuktig. Se till att rensa ut luftfuktare en gång i veckan för att undvika svamp tillväxt.

Badningen näsborrarna med saltlösning nässpray (till exempel andas rätt) kan spola ut inaktuella nasala secretions. Om du inte har saline spray, kan du blanda en tesked bordssalt med två koppar varmt vatten och en nypa bikarbonat. Häll vätskan i en skvätt flaska eller medicin droppat och spruta lösningen som du skulle när du använder saltlösning nässpray.

Tillämpa en varm, fuktig handduk över den ömma bihålor att öppna sinus passager och lindra smärta. Du kan också använda en varm handduk över dina ögon och kindben. Beroende på svårighetsgraden av trängsel och tryck, kan det bara ta några minuter att få lite lättnad.

Illamående

Om ditt illamående inte är alltför dålig, äter ljus kolhydrater i små mängder (som kex eller toast). Om din mage tål ljus kolhydrater, prova lätta protein (som kycklingbröst eller fisk). Undvik fet mat så mycket som möjligt. Du kan också börja med Jell-O.

Smuttar på cola sirap kan bidra till att lösa magen. Cola sirap är noncarbonated och har koncentrerat sig kolhydrater. Om du inte har koffein, fungerar over-the-counter Emetrol på samma sätt cola sirap gör, utan koffein. Ett alternativ för dem med diabetes är Bonine, som är en Tuggtablett åksjuka tablett som innehåller inget socker. Du kan också göra vanligt sockerlösning genom att blanda ½ kopp vitt socker och ¼ kopp vatten i en kastrull. Värm på medelvärme, omrörning, tills den bildar en klar vätska. Låt den svalna. Vuxna kan ta en till två matskedar.

Ginger fungerar även bra mot illamående. Du kan ta det i form av kapslar eller pulveriserad rot. Du vet när du har haft tillräckligt ingefära när du rapar och smak av ingefära. Inte färsk ingefära, eftersom det är för stark för de flesta människor som lider av illamående. Ginger ale eller gingersnaps kan fungera lika bra.