Medical Rep arbetsbeskrivning

Medical Rep arbetsbeskrivning

Medicinska representanter är anställda av läkemedelsföretag att främja företagets produkter inom hälso-och sjukvårdssektorn. Detta innebär normalt distribuera produktinformation till läkare, sjuksköterskor och medicinska tekniker i både sjukhus och allmänna metoder. Förhoppningen är att detta kommer att resultera i läkare förskrivning företagets läkemedel till förmån för deras konkurrenter.

Beskrivning

Medicinska representanter ges normalt en viss produkt att främja i en viss geografi. Reps har att organisera möten med läkare där de beskriver sin produkt. Med tanke på att läkare har lite ledig tid är dessa möten ofta kort ger rep litet tid att beskriva sin produkt fördelar. Det kan också finnas tillfällen när reps organisera workshops och evenemang för medlemmar av hälso-industrin där de kan marknadsföra sina nya produkter till en större publik.

Timmar

Timmar av medicinska företrädare är flexibla som de organiserar sina egna möten med läkare. Prioritet ges normalt till de läkare som ordinerar de flesta drogerna. De flesta möten äger rum antingen på morgonen, vid lunchtid eller i slutet av arbetsdagen. Mycket av dagen skulle spenderas reser från en läkare till en annan.

Kvalifikationer

För att bli en medicinsk företrädare bör du helst ha en universitetsexamen, helst i vetenskapen. Arbetsgivarna tar dock alltmer på akademiker från olika universitet discipliner. Att få en fot i dörren är också möjligt för dem som inte har en examen, men har en high school diploma och försäljning upplevelse eller en bakgrund inom vården.

Egenskaper

De mest väsentliga egenskaper som behövs för att vara en medicinsk företrädare är god samarbetsförmåga och förmåga att skapa och bygga solida relationer med läkare och läkare. Utmärkt kommunikationsförmåga önskas också högt som reps förväntas kunna övertyga läkarna att deras sätt att tänka. Tålamod och egen motivation krävs också, som reps måste ta itu med avstötning gång på gång. Läkare är upptagna och ofta vägrar att se reps på grund av tidsbrist.

Löner

2004 var den genomsnittliga lönen för medicinska representanter enligt Bureau of Labor, $60,130 per år i USA. I Storbritannien rapporterade framtidsutsikterna att den genomsnittliga lönen för en rep med 3 till 5 års erfarenhet var £25.000 - £35.000 i 2008. Reps får även provisioner som utgör mellan 10 procent till 20 procent av deras totala intäkter. Andra förmåner av jobbet inkluderar tjänstebilar, resekostnader, sjukförsäkring och företag kreditkort.