Kolloidalt Silver & svininfluensan

Före tillkomsten av enkla mikrobiologi och modern kemi för läkare och healers av alla typer kolloidalt silver för att behandla många sjukdomar. Vetenskap har sedan dess motbevisat effekten av kolloidalt silver i behandling av något medicinskt tillstånd. I själva verket kan det orsaka mer problem än det löser.

Kolloidalt Silver

Kolloidalt silver är silver som är upphängd i vatten eller olja för förtäring eller applikation på huden. Det är samma typ av silver som används i mynt och metall fungerar. Vissa företag och individer har hävdat att intag av kolloidalt silver botar infektioner och behandlar sjukdomar som svininfluensan.

Vetenskapen om Silver användning

I motsats till vissa hävdar är silver inte en viktig del av människans kost. Den har också inte vetenskapligt visat sig vara bättre än vaccin eller antivirala läkemedel för att förhindra eller behandla svin influensa. Detta har inte stoppat användningen av kolloidalt silver som en influensa avhjälpa, emellertid. De som använder kolloidalt silver måste varnas för de potentiella biverkningarna av dess användning, emellertid.

Argyria

Den vanligaste biverkningen av användningen av kolloidalt silver är en hudåkomma som kallas argyria. Argyria är mörkare (eller blå anstrykning) i huden som silver insättningar form under huden. Det är inte en allvarlig effekt av kolloidalt silver användning, är den oåterkallelig. Enligt Dr. Brent A. Bauer av Mayo Clinic, sällsynta risker för fortsatt kolloidalt silver användning inkluderar kramper, njur skador och hudirritation.