Hur man skall närma någon med en narkotikamissbruk

07/20/2011 by admin

De flesta människor som missbrukar droger inte inser och tror att det finns ett problem. Missbrukare är inte samma personer de en gång var enligt Drug Addiction stöd, och att handskas med en narkoman kan vara svårt (referens 2). Konfrontera en älskad med en drog missbruk kan vara skrämmande, men av förbereds, att hålla ett öppet sinne, att upprätthålla en vilja att prata och ha en handlingsplan, kan du förvänta dig intervention processen att gå smidigare.

Instruktioner

• Enligt drogen Rehabs, är det viktigt att ha arrangemang som gjorts med en drog rehab anläggning innan konfrontera förövaren, så att han kan omedelbart kontrollera i, innan han har tid att ändra sitt sinne (referens 1).

• Göra efterforskningar innan interventionen. Enligt drogen Rehabs, det rekommenderas att forska och samla in allmän information om några skäl för att använda droger, effekter drogerna har på kroppen, och vad skulle hända med människor som missbrukar droger regelbundet (referens 1). Forska och samla fakta är viktigt så att när du närmar dig droganvändare, din konversation kan hålla sig till fakta, snarare än att låta känslor distrahera dig.

• Ha ett öppet samtal med droger missbrukaren genom att tala om de särskilda frågor som hon har och vilka droger hon använder. Kom ihåg att lyssna på vad hon har att säga och visa att du bryr dig, utan att falla av så dömande.

• Ge föremål med information om narkotikamissbruk, så att han kan bli informerade. Ge förslag för drog rehabiliteringsprogram och vara villiga att tala öppet om behandlingsalternativ.

• Söka professionell hjälp med ingripandet, om det behövs. Enligt Drug Addiction stöd, utbildad personal kan "redovisa exakta och objektiva användarens beteende" (referens 2). Med professionell hjälp kan också tjäna som en medlare för familjer och vänner.

Tips & varningar

  • Det är oerhört viktigt att vara medveten om ditt kroppsspråk och tonen när man närmar sig en narkoman, enligt drogen Rehabs (referens 1). Narkotikamissbrukare kan känna sig utsatta, som om du har vägarna förbi dom på dem, som kommer att göra dem vända sig bort från din hjälp.
  • Komma ihåg att beslutet att ändra ligger i händerna på narkoman; Han måste vara redo för förändring.

Relaterade inlägg