Hem rättsmedel för att bleka armhålorna

Underarm fläckar är gemensamma, men ändå pinsamt problem. Färgning av huden i området under armarna kan orsakas av genetik, tillsammans med överanvändning av antiperspiranter och deodoranter. Rakning, döda hudceller, hyperpigmentering och överdriven svettning kan också orsaka underarm färgning. Även om inte visat vetenskapligt ge resultat, kan många huskurer lindra några av färgningen som kan förekomma i området under armarna.

Väteperoxid

Väteperoxid används ofta som ett blekmedel-typ produkt som är skonsam och effektiv. Allt från 3.0 till 3,5 procent i koncentration för personligt bruk, är väteperoxid säkert att använda för underarm hud. Applicera dagligen med en mättad bomullstuss. Låt torka och lämna på i ca 15 minuter. Skölj väl efter användning med varmt vatten.

Citroner

Citroner har länge använts som blekmedel och är helt säkra att använda på huden under armarna. Tillsammans med deras blekning egenskaper innehåller citroner citronsyra som hjälper till att avlägsna döda hudceller som kan bidra till mörkare underarm hud. Helt enkelt skiva upp några citroner och försiktigt gnugga brödskivorna över det drabbade området en gång om dagen. Låt torka helt och sedan skölja av. Du bör märka en skillnad i tonen och texturen i huden inom några dagar. På samma sätt kan du använda citronsaft under armarna huden med en mättad bomullstuss. Låt torka och skölja bort. Igen, gör en gång om dagen för optimalt resultat.

Ta bort döda hudceller

Mjölksyra kan vara fördelaktigt när det gäller belysning under armarna hud. Som finns i mjölk och mejeriprodukter, mjölksyran fungerar genom att ta bort lager av döda hudceller, avslöjar ljusare, mer ungdomlig hud. Helt enkelt tillämpa lite mjölk till det drabbade området med hjälp av en mättad bomullstuss. Låt torka i 15 minuter, Skölj bort. På samma sätt får du tillämpa en tesked yoghurt till det drabbade området med hjälp av fingertopparna. Låt torka och sedan skölja bort helt. Dessa behandlingar ska ge resultat inom några dagar.