Hem rättsmedel för att minska mörka ringar Under ögonen

Mörka ringar under ögonen kan orsakas av en mängd faktorer: brist på sömn, uttorkning, föroreningar och allergier, blek hy eller genetik. Huden under ögonen är tunn och blodkärlen under kan bli inflammerade och märkbar, vilket ger området under ögonen en mörk nyans.

Gurkor

Gurka är de mest välkända hem rättsmedel för att minska mörka ringar under ögonen. Placera tunt skivad, cool gurkor i ögonen i 15 till 30 minuter.

Tepåsar

Brant tepåsar i varmt vatten i 1 minut och placera i kylskåp tills cool. Placera över ögonen i 10 till 20 minuter. Kamomillte är bäst, eftersom den har anti-inflammatoriska egenskaper.

Mandelolja

Mandelolja kommer lugnar och återfuktar huden. Mandel olja innehåller vitamin E, en antioxidant som känd för att minska uppkomsten av rynkor, mörka ringar och fina linjer.

Neti potten

En neti potten är en nasal bevattningssystem som hjälper till att lindra trängsel och blodvallningar föroreningar från näsa och bihålor. Sinus irritation och kliande ögon kan orsaka mörk under ögonen cirklar.

Förebyggande

Få tillräcklig vila och stanna hydratiserade är två av de bästa sätten att undvika att få mörka ringar under ögonen. Äta en hälsosam och varierad kost bör hjälpa dig att få rätt näringsämnen.