Hem rättsmedel för att sänka blodtrycket

Hem rättsmedel för att sänka blodtrycket

Högt blodtryck kan ofta vara en symtomfria sjukdom och upptäcks ofta endast under en rutinmässig läkarundersökning. Ett hälsosamt blodtryck behandlingen är mellan 120/80 för personer i åldrarna 30-50, och ökar något med åldern. Det finns många huskurer som hjälper sänka ett högt blodtryck behandlingen. Detta, kombinerat med en hälsosammare livsstil, minskar blodtryck effektivt och med lätthet.

Betydelse

En av de första saker du behöver för att bedöma om du har högt blodtryck är att få en noggrann avläsning från din läkare. Det bör rutinmässigt övervaka vart tredje år, eller mer ofta om din läkare anser det nödvändigt. När du har en noggrann läsning, vet du hur att gå vidare med din behandlingsplan. Konventionella behandlingar inkluderar betablockerare eller ace-hämmare. Ibland ordineras dessa tillsammans med diuretika, som kommer att hjälpa kroppen att eliminera vätska. Tillsammans med medicin, kommer du mer än sannolikt rådas att göra positiva livsstilsförändringar. Några av dessa förändringar kan kombineras med en strategi för naturliga hem botemedel.

Viktminskning och motion

En av de mest grundläggande saker du kan göra för att sänka blodtrycket är att gå ner i vikt. Även förlora tio pounds kan sänka ditt höga blodtryck behandlingen av flera punkter. Inklusive motion i din dagliga verksamhet är ett optimalt sätt att gå ner i vikt och bli friskare. Prova att lägga bara trettio minuter av daglig motion, mer om möjligt. Personer som tränar regelbundet vanligtvis har lägre blodtryck. Promenader, simning, cykling och dans är alla perfekta aktiviteter.

Fördelarna med livsstilsförändringar

En grundläggande hem rättsmedel för att sänka högt blodtryck Rökstopp. Det finns egentligen inte en sak du kan göra kommer att ha en större inverkan på din hälsa. Rökare med högt blodtryck har en ökad risk för hjärtsjukdom.

Att eliminera alkohol från ditt liv är ett annat hem avhjälpa i rätt riktning. Alkohol är hög i kalorier, och om du äter tillräckligt av den, du kommer att gå upp i vikt och som kan påverka blodtrycket. Ge upp alkohol för gott, och märker en markant förbättring i din hälsa.

Effekterna av hälsosam kost

Äta en hälsosam kost som innehåller grönsaker, är frukter, hälsosam spannmål och nötter ett bra botemedel mot högt blodtryck som du kan göra hemma, och när du äter. Försök att inte äta så mycket rött kött, och införliva mer fisk och hela livsmedel i din kost. En bra tumregel är att äta något grönt till varje måltid. Detta kan vara utmanande, men det är ett enkelt sätt att göra en livsstil ändras.

Undvik att använda salt på bordet. Natrium-rika livsmedel uppmuntra högt blodtryck. Eliminera salt från din matlagning. Läsa livsmedelsmärkningen för att avgöra hur mycket natrium i de livsmedel som du köper. Det finns en otrolig mängd natrium i mest förädlade livsmedel. Välj de lägre natrium versionerna om de är tillgängliga. Krydda ditt hem färdiglagad mat med örter och kryddor för lika mycket smak, utan natrium.

En koffein-fritt liv

Att ge upp koffein kan vara en ansträngande process, särskilt om du har varit beroende av att dricka kaffe eller koffeinhaltiga drycker under lång tid. Koffein är kända för att höja blodtrycket, så välj koffeinfritt istället. Växla till örtteer som grönt te och hålla koffein på ett minimum. Med tanke på tid, kommer du att kunna sparka din koffein vana och fortfarande funktion under hela dagen.

Bra mat

Vissa specifika livsmedel som kan sänka blodtrycket är bananer, som är hög i kalium; selleri, en annan god mat för att sänka blodtrycket; tofu, melon och linser. Även choklad har hälsofördelar som kan sänka blodtrycket, men se till att sticka med mörk choklad för bästa resultat. Bara inte äta för mycket choklad!Selleri har i synnerhet använts sedan grekernas tid som en baksmälla botemedel och en blod tunnare. Det minskar blodtryck av avkopplande muskelvävnaden i artären väggar, som förbättrar blodflödet.

Meloner har en hög kalium innehåll, vilket gör dem till en bra kandidat för att sänka blodtrycket.Potatis har dessutom hälsofördelar som sträcker sig till högt blodtryck. Deras juice har antibiotiska egenskaper och hjälper till att sänka högt blodtryck.

Innehåller en förändring i kost, hjälper motion, begränsa alkohol och koffein, sänka blodtrycket hos dessa personer benägna att högt blodtryck symptom. Men innan man börjar på en ny livsstil förändring program, kontakta din läkare. Det kan fortfarande vara nödvändigt att ta blodtrycksmedicin som du införliva några huskurer i ditt dagliga liv.