Guide till att äta hälsosamt

Att äta hälsosamt är inte så svårt som vi tror det är. Svåra är inte vad man ska äta, men vad att gå upp, till exempel snabbmat, stora delar av rött kött, stekt mat, högförädlade livsmedel, koffein och alkohol. Vi behöver inte lust modefluga kostvanor som låg-kolhydrat kostvanor eller grapefrukt kost. Allt vi egentligen behöver är kunskapen om vad som är bra att sätta i våra kroppar och vad som inte är med en liten dos av viljestyrka.

Vad man ska äta

När syftet är att äta en hälsosam kost, kommer du vill se till att du äter väl tilltagna portioner vid varje måltid av frukt, grönsaker, fullkorn, protein och mjölkprodukter. Det är viktigt att förstå att delen inte samma för alla dessa kategorier. Fortsätt att läsa om du vill se de delar som rekommenderas för den genomsnittliga vuxen.

Frukt, grönsaker och fullkorn

Syftet med att äta minst fem portioner frukt och grönsaker per dag. Frukt och grönsaker är viktigt att äta hälsosamt eftersom de är packat full av de nödvändiga vitaminerna och mineraler som hjälper dig att kämpa mot sjukdomar och sjukdomar, de hjälper du stanna mycket längre, de hjälper din kropp fungerar bättre och de hjälper dig att eliminera gifter från kroppen.

Äta sex portioner fullkorn per dag. Många hela korn livsmedel som innehåller höga halter av fiber för att hjälpa din mag spåra funktion och hålla dig att känna full längre är mindre förädlade än de vita barnens motsvarigheterna. Bröd, pasta och ris faller under denna kategori.

Protein och mjölkprodukter

Bra protein att äta är saker som fisk och vit styckningsdelar av kalkon- och hönskött. Du bör sträva efter att äta två till tre portioner om dagen. Olika nötter gör också efter bra proteinkällor.

Mjölkprodukter, yoghurt och ost gör upp dina mejeri val. Du bör sträva efter två portioner om dagen. Mjölkprodukter är bra för optimal benhälsa hos vuxna--särskilt kvinnor.

Vatten

Goda gamla vatten. Det är viktigt att hålla alla våra kroppsfunktioner fungerar, till exempel att hjälpa din ämnesomsättning och din mag-spåret. Det kan hjälpa dig att känna full längre, och det tvättar ut gifter i kroppen. Konsumera sex till åtta glas vatten dagligen för optimal hälsa.

Ytterligare Tips

Ett bra sätt för dig att komma på rätt spår och hålla dig på spåret är att planera dina måltider i förväg. Om du kan, försök att planera dina måltider för veckan. Gör en resa till mataffären en vecka, och försöka handla omkretsen av butiken, som detta där de flesta av de hälsosamma livsmedel är. Ta en detaljerad lista över vad du planerar att äta och undvika frestelser av de bearbetade och hög socker livsmedel.

Ett annat sätt att hålla dig äta hälsosamt är att hålla friska snacks tillgängliga vart du än går. Skär upp grönsaker, tvätta och förbereda frukt och lager upp på nötter. Det hjälper för att lägga dem i singel-servering behållare så kan du bara ta dem på väg ut genom dörren.

Kom också ihåg att om du ge efter för frestelsen, är det OK. Bara komma tillbaka på rätt spår med nästa måltid eller mellanmål.