Vad är fördelarna med kanel olja?

Kanel olja är en mångsidig eterisk olja känd för sina hälsofördelar och används allmänt i hushållet för livsmedelskontroll enhancement, rengöring och skadedjursbekämpning. Det har traditionellt använts i tusentals år och fortsätter att vara värdefulla och effektiva idag.

Läkemedel

Kanel olja är en kraftfull antioxidant, rik på viktiga mineraler. Dess otaliga läkande egenskaper har sänkt blodtryck och blodsocker nivåer, gett immun stöd och ökad aptit, samt ökad omsättning och förhindra för tidigt åldrande. Dess kramplösande och smärtstillande egenskaper lindra matsmältningsbesvär och intestinala kramper, illamående, gasbildning, diarré och reumatism och andra gemensamma-relaterad smärta.

Antibakteriella, antifungal, antiseptiska och antimikrobiella egenskaper kanel olja kan hjälpa bekämpa och förebygga förkylningar, influensa, infektioner och sjukdomar. Kanel olja är också ett naturligt afrodisiakum som ökar sexuell potens och lindrar stress.

Matlagning

Även om inte nutritive, används kanel olja oftast inom kök och mat för att öka smaker i bageriprodukter, drycker, tuggummi och godis. Också är det ett alternativ konserveringsmedel (tänker på de gamla balsamering kryddor!) och FDA-godkända livsmedel tillsats.

Insektsmedel

Kanel olja vinner popularitet som ett miljövänliga insektsmedel som kan döda mygglarver, i motsats till de neurotoxiska kemiska DEET. Det är också effektivt för tillbakadrivningen löss, myror, loppor, fästingar och andra skadedjur.

Hushåll

Eftersom kanel har en söt och kryddig doft, är det ofta används gemensamt hushåll produkter inklusive kosmetika, tvål, lotion, krämer, rengöringsmedel, ljus och luftrenare.

Varningar

Kanel olja är potenta, så det måste spädas kraftigt eller kan irritera huden och näsans membran. Även om säkert med barn och husdjur, bör dess användning övervakas och undvikas under graviditeten.