Ta bort Radium från vatten

Ta bort Radium från vatten

Radium anses inte en allmän hälsorisk i vatten även om det är ett mycket radioaktivt grundämne. Detta beror på att någon mängd radium som finns i vattnet i Nordamerika är mycket låg. Elementet finns i uran malmer. Radium förekommer ibland i vatten efter felaktig bortskaffande eller oavsiktlig utlösning. Om radium är över nivå godkända av Naturvårdsverket, är lokala vatten myndigheterna enligt lag skyldiga att minska eller eliminera elementet.

Instruktioner

• Köpa en vattenfiltreringssystem som kan ta bort radium från vatten. Dessa kan identifieras av NSF 44 eller NSF 58 standard som kommer att anges i enheten.

• Leta efter en katjonbytare sköljmedel eller en omvänd osmos vattenfilter. Dessa enheter är NSF 44 eller NSF 58 certifierade.

• Ha en rörmokare installera vattenfilter. Detta är en komplicerad process som kräver arbetet av en expert. Alternativt, du kan använda en AVHÄRDARE system som du sätter på din vattenbehållare som du sätter i ditt kylskåp, men detta kommer inte att eliminera så mycket radium.