Vitaminer för hud åtstramning

Människor tillbringar miljarder dollar varje år på hudkrämer och formler. För en bråkdel av priset, kan du dra du åt huden med vitaminer som är lätt att hitta och alla naturliga.

C-vitamin

C-vitamin, eller asorbic syra, är en vanligt förekommande ingrediens i dussintals om inte hundratals hudkrämer. Förebådade för sina läkande egenskaper, är C-vitamin ett naturligt rengöringsmedel som hjälper din hud skjul döda celler och stimulerar produktionen av nya, som i sin tur drar åt din hud. C-vitamin förbättrar solskadad hud och öka effektiviteten i solskyddsmedel.

C-vitamin finns oftast i citrusfrukter som apelsiner, jordgubbar, kiwi och grapefrukt.

Vitamin A

Vitamin A hjälper till med reparation och förnyelse av hudceller. En A-vitaminbrist gör huden kliande, fjällande och tråkig, varför a-vitamin används oftast för akne och andra hudsjukdomar som eksem.

Du kan hitta naturligt förekommande Vitamin A i livsmedel som morötter, chilipeppar, cantaloupemelon, söt potatis, spenat och collard gröna.

E-vitamin

Vitamin E är en antioxidant som minskar effekterna av solexponering, rynkor, torr eller grov hud. Vanligtvis, används E-vitamin tillsammans med Vitamin A för att bilda ett slags vitamin cocktail som lugnar huden och minskar risken för permanenta skador. E-vitamin används ofta i rynkkrämer och lotion. Rynkor är en av huvudorsakerna för hud droopiness eller hängande, och E-vitamin kan göra underverk för att förbättra rynkor innan de förvandlas till hängande hud.

Du hittar E-vitamin i livsmedel som solrosfrön, mandel, katrinplommon, tomater, Vitkål, avokado och aprikoser.

B-vitaminer

American Academy of Dermatology säger att hudvård produkter som innehåller vitamin B-3 (niacin) eller B-5 (pantotensyra) hjälpa till att hålla fukt. Dessa vitaminer hjälper du huden att stanna hydratiserade, som håller den bibehålla elasticitet. Skärpning hud kräver tre saker: att minska exponering för skada, clearing av döda celler (peeling), och rätt vätskebalans. B-vitaminer hjälper din hud att stanna hydratiserade så att den blir hårdare, längre.

B-vitaminer finns naturligt i livsmedel, men för att få tillräckligt många B-vitaminer i ditt system för att göra en skillnad, det rekommenderas att du köper B vitamintillskott eller extrakt som du kan lägga till din mat.