Hjärnans funktion och minne

07/30/2012 by admin

Hjärnans funktion och minne

Hjärnan är ett komplicerat organ som forskarna fortfarande inte helt förstår. Genom forskning vet vi att specifika områden av hjärnan styra vissa funktioner. Hjärnbarken, främst fronten och temporala lober, och det limbiska systemet i hjärnan styra olika funktioner relaterade till minne.

Grunderna

Alla minnen börjar som sensorisk information absorberas av hjärnan, enligt USA Today. Viss information lagras i korttidsminne (minne kan vi hämta för endast ca 30 sekunder), medan annan information sparas som långtidsminne. Varaktiga minnen är uppdelade i grundläggande delar och integreras med befintliga minnen. De kan sedan hämtas när de behövs.

Hjärnbarken

Det yttersta lagret av hjärnan, hjärnbarken, fungerar för att absorbera och analysera sensorisk data för att lära sig ny information, medan du väntar, en webbplats för att hjälpa nära och kära hos dem i koma på grund av hjärnskada.

Hjärnhalvorna

Hjärnan delas in i två sidor, vänster och höger halvklot, förklarar medan du väntar. Vänster hjärnhalva styr minnen relaterade till språk, medan den högra hjärnhalvan styr minnen med att höra, se och särskilda köer.

Frontalloben

Frontalloben, som är del av hjärnbarken under pannan, funktioner för att styra minnen med vanor och motorisk aktivitet, enligt centrum för Neuro färdigheter (CNS) hemsida. Skador på frontalloben kan leda till försämring av senare minne, enligt medan du väntar.

Temporala lober

De temporala lober, precis ovanför öronen, styra minne förvärv, enligt CNS. Utan de temporala loberna, kan vi inte hämta lagrade minnen. Skador på denna region i hjärnan kan påverka både lång - och kortfristiga minne hämtning.

Limbiska systemet

En inre del av hjärnan, limbiska systemet spelar också en roll i samband med nya minnen befintliga saker och händelser. Skador på det limbiska systemet kan resultera i förlust av senaste minnen, enligt medan du väntar.

Relaterade inlägg