Hem rättsmedel för att öppna luftvägarna

Luftvägarna som är begränsade på astma, allergier, stress eller ångest kan hindra aktiviteter i dagliga livet. Läkemedel för att ta hand om problemet är dyra och kan ha sjuka biverkningar. Innan du köper medicin, prova några hem rättsmedel för att öppna upp airways först.

Diet

Vissa livsmedel är kända för att hjälpa till att lindra astmasymtom, enligt Mayo Clinic. Omega-3 fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och öka pulmonell funktion samtidigt som man minskar lung sammandragning. Livsmedel rika med Omega-3 är lax, sill, tonfisk, marken linfrö och linfröolja. Vitamin C och E är rik på antioxidanter och de är också antiinflammatoriska medel. Apelsiner, grapefrukt, bananer, jordgubbar, tomater och blomkål har en hel del Vitamin C. Turkiet, pumpa, jordnötssmör, mandel, aprikoser och nektariner är rika på E-Vitamin innehåll. Magnesium är ett mineral som minskar förekomst av astmasymtom och finns i spenat, bönor, linser, havregryn, kli spannmål och tofu.

Andningsövningar

Djup andningsövningar kan bidra till att öppna luftvägarna. En effektiv teknik är spetsade lip andning. Detta är var du ligger på rygg på en plan yta och andas djupt genom näsan bara. Håll läppar stängda och andas så mycket som möjligt. Använda din mun för att andas, och långsamt släppa luften genom spetsade läppar som om du vissla. Gör denna övning minst fem gånger om dagen för att öppna upp lungorna.

Eteriska oljor

En studie vid Kairos universitet visar det finns gott om eteriska oljor som förbättrar andning kapacitet. Oljor som rökelse och rose expandera lungor och främja djupandning. Kamomill, lavendel och mejram oljor minska förekomsten av respiratoriska spasmer och lugn bronkial muskler. Det finns många användningsområden för dessa oljor. De får används lokalt på huden, placeras i luftfuktare och konverteras till ångor eller hamnar i ett varmt bad. Dessa kan användas regelbundet för att förhindra astma och allergi symptom eller används för omedelbar lättnad när lungkapacitet blir trängd.

Vatten övning

Ingen motion kommer att öppna upp förträngda luftvägarna snabbare än arbetande ute i vattnet. Detta inkluderar simning, vatten jogging och vattenaerobic. När du har blivit begravda i vatten från halsen ner, ökar trycket på din kropp och lungorna. Du måste arbeta dubbelt så svårt att andas, som automatiskt öppnar upp luftvägarna i lungorna. Om du har din egen pool eller tillgång till en pool på ett gym eller YMCA, utnyttja detta. Många gym kommer att erbjuda klasser i vattenaerobics om du behöver extra undervisning.