Riskerna med Total Koloskopiövervakningsbiopsier

Riskerna med Total Koloskopiövervakningsbiopsier

En total Koloskopiövervakningsbiopsier är vanligen utförs till bota ulcerös kolit, familjär adenomatös polypos eller Crohns sjukdom. Kirurgen kommer att antingen ta bort tjocktarmen och lämnar ändtarmen--en sub totala Koloskopiövervakningsbiopsier-- eller ta bort tjocktarmen och ändtarmen, som kallas en total buk Koloskopiövervakningsbiopsier. Tunntarmen ansluts sedan till ändtarmen eller anus--enligt det förfarande--med användning av en ileal pouch, som är en kammare som gjorts från en del av den lägsta delen av tunntarmen. Denna påse fungerar sedan som en reservoar med målet att återvända till regelbundna tarmvanor.

Processuella Risk

Som med all kirurgi, finns det risker under och efter den totala Koloskopiövervakningsbiopsier. Dessa kan inkludera hjärtattack och (sällan) död. Patienten kan också blödning eller utveckla blodproppar i ben och/eller lungan venerna. Efter kirurgi löper patienter risk för anastomotic läckor eller haverier där tarmen kopplas ihop. Såret sömmar kan också läcka vätska från mag trumman (påse fistel). Ytterligare risker inkluderar en förträngning för den nya koppling orsakar svårigheter i förbigående tarmrörelser och infektioner på platsen för nålen punktering.

Dehydrering risker

Tjocktarmen är ett organ som används främst för att absorbera vatten och salt från flytande avföring. En vuxen kolon bearbetar ca en till två liter av flytande avföring dagligen. När den flytande avföringen blir till rektum, är endast omkring 120 ml vätska kvar som kolon har absorberas mycket av vatten och salt. Om tjocktarmen tas bort, är personen med högre risk för uttorkning och hyponatremi som han inte som med mycket vatten och salt. Avsaknaden av kolon gör människor måste uträtta sina behov mer och ha mer flytande avföring.

Påse risker

Tillsammans med anastomotic läckor och påse fistlar löper totala Koloskopiövervakningsbiopsier patienter också risk för bäcken sepsis och bölder i påsen. Enligt Journal för pediatrisk gastroenterologi och Nutrition uppstår dessa i fem procent till 20 procent av patienterna. Påse misslyckande kommer slutligen förekommer i 30 procent av patienterna, med tre procent dödlighet. Totala Koloskopiövervakningsbiopsier patienter löper också risk för distalt hinder/blockeringar i tarmarna av förtjockad avföring.