Eye övningar för närsynthet

Eye övningar för närsynthet

Vision terapi--övningar för ögat--har använts framgångsrikt i år att behandla tillstånd som lata öga hos barn, att hjälpa idrottare förbättra deras sport vision, och för problem som ögonansträngning från att arbeta vid datorn. Men kan eye övningar förbättra närsynthet, även känd som myopi?

Påståendena

Program som ser klart metoden annonsera de kan förbättra synen och till och med eliminera behovet av glasögon och kontakter. Forskning upp inte tillbaka dessa påståenden. 2006, en Iowa court stoppas all försäljning av se klart metoden och beordrade företaget att betala $ 200 000 i ersättning.

Sedan dess har andra program dykt upp detta påstående kan du förbättra din vision genom att utöva dina ögon. Övningarna omfattar utför ögonrörelser--upp och ner, sida till sida och runt i cirklar. Detta kan ha viss effekt på musklerna i dina ögon. Program instruera dig att göra dessa övningar i upp till 30 minuter varje dag.

Beviset

Enligt Mayo Clinic, det finns inga bevis eye övningar kan förbättra synen.

Närsynthet orsakas av ett fel i formen på ögongloben själv. Ögongloben är för lång och ljus strålar ordentligt kan inte fokusera på näthinnan. Har du astigmatism, har ytan av ögat en oegentlighet som förvränger ljuset på näthinnan. Ingen motion kan ändra formen på ditt öga eller ytan på din hornhinna.