Biverkningar av Culturelle

Biverkningar av Culturelle

Culturelle är varumärket av kosttillskott där den aktiva substansen är lactobacillus rhamnosus GG. Denna "goda" bakterier har en unik förmåga att överleva den ogästvänliga miljön i magen med sin hårda syra, och göra sin väg till tarmen, där det ska kunna blomstra. Med mer än 250 kliniska studier--mer än 150 genomförts sedan 1985--sägs culturelles stam av lactobacillus vara en av de mest studerade bakteriestammar i världen.

Mejeri

Culturelle använder en stam av lactobacillus som är odlade i vassle-baserade medier. När lactobacillus är färdiga för skörd, är det första tvättas och sedan frystorkning. Produkten har testats för kasein (ett mejeri protein) och vassle innehåll. Culturelle innehåller mindre än 15 delar per miljon för var och en. Medan detta mejeri protein är extremt låg, kan individer som har kända mejeri allergier påverkas av intag av Culturelle.

Effekter

Amerifit Nutrition noterar att vissa människor kan uppleva sådana lindriga biverkningar som "mild uppkördhet, gas eller mag gurglande" när de först börjar ta Culturelle som ett näringstillskott. Bolaget noterar vidare att detta är en sällsynt företeelse som beror på matsmältningssystemet blir vana vid sin nya miljö. Dessa symtom försvinner inom en vecka. Oberoende studier visar att mindre än 2 procent av de tillfrågade rapporterade biverkningar.

Allergiska reaktioner

Per definition är bakterier i probiotiska kosttillskott, såsom Culturelle, bra för människor. Personer med vissa födoämnesallergier, inklusive allergier mot någon lactobacillus stam som lactobacillus acidophilus, bör dock medveten om biverkningar, som kan innefatta hudutslag, klåda, svullnad, yrsel eller svårt att andas. Om något av dessa symtom eller andra oväntade symtom uppstår, sluta ta Culturelle och kontakta din läkare omedelbart.

Varning

Den amerikanska Food and Drug Administration reglerar inte probiotiska kosttillskott. Något uttalande från culturelles tillverkare har utvärderats av FDA avseende dess riktighet. Tillverkaren påstår att Culturelle "inte är avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga sjukdom."

Historia

Lactobacillus rhamnosus GG stam av bakterier upptäcktes av Dr Sherwood Gorbach och Dr Barry Goldin av Tufts universitet. GG i bakteriens namn kommer från dessa läkare. Efter studier visade denna stam av bakterier var fördelaktigt för behandling av pseudomembranös kolit och atopiskt eksem hos barn, började den amerikanska firman CAG Functional Foods, en division av ConAgra, marknadsföring dess Culturelle varumärke av probiotiska. Varumärket förvärvades av Amerifit Nutrition Inc. 2006.