Vitaminer effekter på hud hälsa

Vitaminer effekter på hud hälsa

Letar du efter din hud är mycket viktigt eftersom det är benägna att bli skadad av saker i miljön som solen, föroreningar och en dålig kost. Det finns vissa vitaminer som finns i de livsmedel vi äter som hjälper till att skydda och öka villkora av huden, hjälper till att avvärja för tidigt åldrande, blemmor och torrhet. Du kan också använda vitamintillskott eller hudprodukter som innehåller vitamin för att ge din hud behöver extra skydd.

Vitamin A

Vitamin A, även känd som retinol, är en beprövad hinder för åldrande av huden, enligt MSNBC. Det kan också minska uppkomsten av bruna fläckar orsakade av solskador medan också utjämning grövre hud. Vitamin A kan tas i ett tillägg form, och det finns även i många anti aging krämer. Öka din naturliga intag av vitamin A, äter mejeriprodukter som ost, ägg och mjölk.

Vitamin B3

Vitamin B3, även känd som niacinamide, kan hjälpa till att reparera hud som är torr och/eller benägna att rodnad. Enligt MSNBC stimulerar det produktionen av ceramider och fettsyror, som hjälpa till att bygga en skyddande barriär i huden som håller den hydratiserade och kunna låsa in fukt. Äta livsmedel som är rika på Vitamin B3 som kött, kan jordnötter och fullkornsprodukter hjälpa att öka balansen av fukt i huden och tona ner överdriven rodnad. Vitamin B3 kan också hittas i ansiktskrämer.

C-vitamin

C-vitamin har visat sig skydda huden från de skadliga effekterna av fria radikaler som den sol och luft föroreningen, enligt webbplatsen Mooky Chick, vilket kan orsaka rinningar och rynkor i huden. Den också hjälper till att bromsa processen för åldrande och hjälper för att blekna missfärgning av huden som bruna fläckar. Du kan använda C-vitamin som innehåller hudprodukter och kosttillskott att öka hudens tillförselen av vitamin och livsmedel som apelsiner, paprika och potatis är också fylld med det också.

E-vitamin

E-vitamin kan bidra till att behålla fukten i huden och är därför en idealisk lösning för personer med torr och känslig hud. Det kan hjälpa för att minska tecken på åldrande och fungerar som ett filter mot skadliga UV-strålar solen, enligt webbplatsen Mooky Chick. E-vitamin naturligt förekommer i nötter och frön och kan också tas i tillägg form. Du hittar den i hudkräm som kan användas före och efter att vara i solen för extra skydd för.