Kostnaden för embryonala stamceller behandling för multipel skleros

Kostnaden för embryonala stamceller behandling för multipel skleros

Multipel skleros är inte att gemensamma--om 400.000 amerikaner påverkas. Men det är mycket märkbar till observatörer och extremt så till patienten. Det gradvis, och ibland inom loppet av några år & ldquo; tar över & rdquo; en patient & rsquo; s samordning, tal, tänkande--att minska dessa till darrningar, bindning och förvirring. Medicinska vetenskapen har gjort vissa framsteg i att hjälpa patienter hantera denna sjukdom, är det obotlig. Åtminstone hittills. Med stamcellsterapi, kanske är ett botemedel nära. Men till vilket pris?

Embryonala stamceller behandling

Stamceller forskarna slutsatsen att embryonala stamceller (ekonomiska) är pluripotenta: de kan bli alla andra celler i kroppen. Även om ekonomiska och sociala råden verkar idealisk för behandling, har forskare upptäckt många nackdelar. De är odlade från blastocytes, bollar av celler från embryon som hade utvecklats i ett laboratorium, inte en kvinna & rsquo; s kropp. En patient & rsquo; s kropp kan avvisa dem som främmande celler. Forskare är långt från att veta om detta är fallet, och hur att komma runt avslaget. Januari 23, 2009 godkänt FDA första fas-1 klinik prövningar på ekonomiska och sociala råden.

Vuxna (somatiska) stamceller behandlingar

Många forskare inte var & rsquo; t entusiastiska på först om vuxna stamceller. De trodde att dessa celler alltför begränsande i differentiera sig till andra typer av celler. Men nya upptäckter kan lösa detta problem. Det var också svårt att producera dem i tillräckligt stora mängder från kroppen & rsquo; s vävnad. För är detta lösta.

Utvecklingen av utländska kliniker

Utländska kliniker och läkarna är inte under FDA-övervakning, även om vissa kanske är enligt sitt eget land & rsquo; s & ldquo; FDA. & rdquo; Inte heller har & ldquo; hemligheter & rdquo; som inte är tillgängliga för det medicinska samfundet i världen. Så hur ska de övertyga tusentals patienter att komma till dem? Först, de verkar vara att få några häpnadsväckande resultat, även om stödet för detta är främst vittnesmål. Andra utvecklade tekniker för grundläggande stamceller behandling redan. Att behandling i många kliniker innebär utvinning av benmärg eller blod från patienten & rsquo; s kropp, isolera stamcellerna och multiplicera dem. Dessa celler injiceras sedan tillbaka in i kroppen på olika sätt. Vissa kliniker är sofistikerade; andra är rudimentär.

Kostnader för utländska kliniker

Du kan inte bedöma kliniker av sina priser. En sofistikerad klinik i Tyskland avgifter $10.000 till $20.000, medan de i Dominikanska republiken och El Salvador laddar från $12.000 till $65,000. Vissa utländska kliniker hanteras av medicinsk personal i USA, och deras avgifter är mellan 17 000 dollar och $30,000. Kina & rsquo; s kliniker erbjuder behandlingar för mellan $ 12 000 och $35.000, och Mexiko & rsquo; s är mellan $15.000 och $25.000. Nästan alla dessa kliniker erbjuder autologa stamceller behandling. De är celler ur kroppen, sedan isolerade och multiplicerade innan att vara reinjected. De två som erbjuder embryonala stamceller är i Kina och Ukraina. Kina & rsquo; s klinik avgifter $22.000. Ukraina & rsquo; s storma är $18,750 med resekostnader ingår.

Ditt beslut

Är priset värt det?" Webbplatsen för "Popular Science", utforskar juni 2010, denna fråga. Det medicinska etablissemanget generellt kommer att säga nej-- och det finns risker involverade. Men det finns läkare och andra medicinska människor som kommer att säga det & rsquo; s värt att överväga, särskilt om ditt tillstånd förvärras snabbt. Men anser det noga. Välj kliniken klokt. Samråda med andra. Kolla in de kvalifikationer, kontrollera deras resultat, prata med sina tidigare patienter där det är möjligt. Och acceptera det faktum att det finns inga garantier.