Kost efter magen magsår Cauterization

Mag- och esofagus frågor kan lindras av cauterization, en process där drabbade cellerna avlägsnas och brände elektriskt eller kemiskt för att förhindra upprepning. Magsår är ofta behandlas på samma sätt. Förfarandet som cauterization har vanligtvis inte långsiktiga biverkningar; dock kan det vara svårt att äta vissa typer av livsmedel efter cauterization på grund av smärta i magen och halsen. Även om en enskild persons kost behöver inte ändra efter cauterization för magsår, kan vissa kostförändringar hjälpa en individ att undvika smärta eller obehag, främja läkning och undvika återfall.

Het eller kryddig mat

Att undvika varm, kryddig eller sura livsmedel har länge tänkt att hjälpa till att bota magsår. Studier har dock visat att detta inte är nödvändigtvis fallet---konsumtion av kryddstark mat förmodligen har lite att göra med bildandet eller tillväxt av magsår. Dock kan sådana livsmedel orsaka andra frågor, såsom sura uppstötningar, som kommer att vara ett visst obehag dagarna efter sår kirurgi. Om du har svårigheter att konsumera kryddstark eller sura livsmedel, kan undvikande efter operation vara det rätta valet. När du börjar känna bättre, långsamt återinföra dem i din kost---de inte kommer att skada din mage eller orsaka mer sår till form.

Äta schema

Normal måltid schemat kan förändras drastiskt efter cauterization av magsår. I själva verket tid de flesta typer av magen kirurgi resultera i måltid förändringar---patienter ibland erfarenhet förlust av aptit, eller känner att de får full mycket mer snabbt. Äta när du känner dig bekväm, och äta den mat som gör ditt känns bekväma, men överdriv inte. Din kropp kan ha att anpassa sig till vissa typer av livsmedel efter sår cauterization, och det kan kräva en vecka eller två små, oregelbundna måltider att komma tillbaka till din normala dagligen matvanor. Tala med din läkare om vad schemat är rätt för dig.

Fiber

Avsaknaden av fiber i en diet, förutom hög konsumtion av raffinerat socker, fetter och oljor, tros vara relaterade till bildandet av magsår. Det är därför viktigt att undvika dessa problemområden och öka ditt intag av fiber efter operation. En kost rik på fiber har också visat sig hjälpa att läka efter sår cauterization operation och minskar risken för återfall. Även om det är svårt för dig att klippa ut alkohol eller fett från din kost, gör dig själv en stor tjänst och lägga extra fiber till din måltid, eller ta en fiber tillägg. Du kan bli förvånad på hur mycket bättre du kommer att känna, och hur snabbt du börja känna så.