Kraniosakral terapi för att lära sig störningar

Kraniosakral terapi är en alternativ behandlingsmetod för ett antal villkor som huvudvärk; rygg, nacke och tand smärta; nervositet och hyperaktivitet. Det är allmänt praktiseras av massageterapeuter, kiropraktorer, utövare av sjukgymnastik och även vissa tandläkare. Kraniosakral terapi som förespråkar anser att fördelarna med behandling kan ha effekt på många andra områden av patientens liv, inklusive lärande störningar.

Vad det är

De tekniker som används i craniosacral terapi utvecklades 1930 av William Sutherland. Han trodde att våra hjärnor producerar en puls som genererar en cranial flödet av cerebrospinalvätska. Våra kroppar är beroende av detta flöde att upprätthålla jämvikt, särskilt i musklerna och nerverna runt huvudet, nacke och rygg. En störd eller obalanserad flöde kan vara att skylla för problemen i dessa områden och med allmänna hälsa.

Specialister inom kraniosakral terapi kan känna pulserar och sedan fixa dem. Rebalansering kraniala flöde lindrar spänning, smärta och nervös villkor som kan leda till hyperaktivitet och/eller lärande störningar som ADHD (ADHD.) Lindra orolig symtom på dessa sjukdomar hjälper studenter fokus och lära sig mer effektivt.

Hur det fungerar

Under en kraniosakral terapisession förlägger utövaren hennes fingertoppar längs patienter pannan längs pannben ovanför ögonen banor. Hon kan då känna rytmen i puls inuti kraniet. Använder endast en liten mängd tryck, trycker hon på benen med hjälp av sin egen rytm. Kraniosakral initiativtagare tror att hennes rörelser är kunna manipulera ben i skallen. Omedelbart efter detta kort, icke-invasiv förfarande bör patienten smärta gratis och i ett avslappnat tillstånd. Studenter lider av lärande störningar bör kunna koncentrera sig på en lektion utan avbrott från deras ångest eller hyperaktivitet.

Medicinska giltigheten

Har man inga ackrediterade vetenskapliga studier som har visat de fordringar som utövare av kraniosakral terapi. En studie, utförd av Rogers, Witt, et al., på USA: S Air Force Academy Cadet sjukgymnastik kliniken, publicerades av Journal of American Physical Therapy Association i November 1998. Forskarna försökte mäta pulserna i hjärnan och fötter och anmärkning om graden av dessa pulser ändras under terapin. Resultaten finns ingen relation i svängningar och bevisade inte påståenden av kraniosakral terapi förespråkare.