Astigmatism Eye övningar

En astigmatism i ögat kan orsaka närsynthet, långsynthet eller en minskning av fokusering makt. Även om korrigerande linser kan användas för att kompensera symptomen, minskar göra eye övningar för att stärka ögonen försämring av din vision.

Astigmatism

Astigmatism uppstår när det finns ett brytningsfel som orsakas av en avvikelse i hornhinnan eller inre lins. Detta leder till dimsyn som varierar i svårighetsgrad.

Orsakerna till Astigmatism

Linsen och hornhinnan i ögat arbeta tillsammans på fokus ljus som det träffar din ögonglober och utan båda fungerar tillsammans, ingenting du se skulle vara i fokus. En frisk hornhinna har en rund kurva som en cirkel, och när det finns en astigmatism, hornhinnan är krökt annorlunda. Detta stör förmågan att fokusera ljuset på en punkt, vilket gör saker suddiga när de är ett visst avstånd bort.

Övning 1

Många människor med en astigmatism tenderar att luta huvudet åt vänster eller höger. Vad kan känna sig direkt till dem är faktiskt i sidled. Genom att helt enkelt träna luta huvudet lite i motsatt riktning hela dagen, kan effekterna av astigmatism neutraliseras. Om du är osäker, be någon att berätta om ditt huvud lutar.

Övning 2

En annan bra övning är att ta bort alla rätt linser och håll fingret index upp några inches framför ansiktet. Stirra på din fingertopp i några sekunder. Sedan, stirra på ett objekt på den motsatta sidan av rummet eller ut från ett fönster. Byta din blick fram och tillbaka.

Korrigerande linser

Korrigerande linser är den primära behandlingen för astigmatism, är de kontroversiella eftersom människor som använder dem verkar bli värre och behöver nya recept så ofta som vart tredje år. Linser är misstänkta för att göra ögon svagare, varför det är viktigt att göra övningar för dina ögon. Linserna fungerar genom att fokusera ljuset ordentligt innan det går in i ögonen. Oro är att det minskar ögonen naturliga förmåga att fokusera ljus själva.