Behandling av Stukad ligament

Någon form av muskelbristning eller vrickning måste behandlas. Nyckeln till att räkna ut rätt behandling är att veta hur att behandla skadan för att förhindra ytterligare smärta eller skada uppstår. Konsultera alltid en läkare så du vet vilken medicinsk behandling är nödvändigt att hjälpa till att läka din ligament skada.

Orsaker och vård

Flera saker kan hända som kan orsaka en stukning i ett ligament, men du skulle bli förvånad över hur lätt skador uppstå. Stukningar uppträder vanligtvis i foten eftersom de har många ligament ansluts till ditt ben och fötter kan lätt vridna och skadade utan att orsaka en paus. Om du råkar falla eller helt enkelt snubbla över din egen fot, kan du vricka en ligament i fotled eller ben. Du är larmade till skadan av intensiv smärta och svullnad. Därifrån vet du att du behöver behandling.

De flesta av den tid kirurgin är inte nödvändigt för en stukning om inte en ben- eller benbrott deltar också. Om det finns djup smärta och svullnad är en stor massa, kommer normalt en röntgenbild tas så att har man ingen paus. Om ligament vrickning inte kräver kirurgi, kan bettskena behövas i stället hålla din fotled och ben orörlig för att läka ordentligt. När splint är inte längre nödvändigt, vanligtvis efter en vecka eller två, kommer ett ess bandage att rekommenderas att hålla området tight och komprimerade.

För att minska svullnad och intensiv smärta, bör du tillämpa is till det skadade området i 20 minuter per timme för 2 dagar. För att hålla din hud från is-burn och irritation, placera isen i en plastpåse och placera ett tunt tyg över benet med isen ovanpå den. Som förhindrar direkt hudkontakt så inga andra skador. En uppvärmd bubbelpool eller helt enkelt en varm-till-hot balja med vatten kommer att hjälpa till att läka benet på 2 dagar efter operationen. Övergången mellan varma och kalla kan skadan för minskning av svullnad och smärta, och sedan avsluta läkningsprocessen.

När det har börjat att läka, kommer att du behöva sakta börja använda det gemensamma där vrickning uppstod. Gå långsamt och bygga upp dess användning kommer att gradvis ta det tillbaka till formen. Detta är ganska mycket som rehabilitering för din ligament.

Några mediciner som ordinerats bör tas därmed.

Prolotherapy

Denna form av terapi kräver fysiska kropp stimulans att reparera alla skadade ligament eller nerver. Det har visat en av de säkraste och minst plågsamma sätten att bota ligament skador. Vad den gör är att skapa en mild inflammatorisk process i skadade ligament orsakas av en prolotherapy injektion. Skickas direkt till drabbade nerverna, utlöser lösningen snabbt helande svar som förvärrar området orsakar massiva kollagenproduktionen. Kollagen är den enda materiell form där senor och ligament är gjorda. Som kollagen mognar, krymper det. Med det, ligamentet stramar och i slutändan är läkt och tillbaka till det normala med tiden. Med potential att bli 100 procent effektivt, kräver prolotherapy också dig att utöva och stimulera den skadade ligamentet till stöd i nuvarande och framtida healing.