Alzheimer's & Aricept Information

Alzheimer's & Aricept Information

Alzheimers sjukdom är en dödlig hjärnsjukdom som förstör hjärnans celler. Aricept är ett läkemedel som används för att bromsa utvecklingen av Alzheimers sjukdomssymtom av ökande medvetenhet, minne och förmåga att fungera. Det generiska namnet för Aricept är donepezil. Det hör hemma i klassen kolinesteras hämmare medicinering. Aricept fungerar genom att öka hjärnan kemikalier som kallas acetylkolin som är involverad i dom, minne och tänkte processer. Medan det finns inget botemedel mot Alzheimers sjukdom, syftar läkemedelsbehandling till att styra försämring av symtomen.

Överväganden

Aricept fungerar annorlunda för varje person. En person kan visa mer förbättring än en annan. Fördelarna med Aricept kan inte märkas i flera veckor eller mer. Även efter flera månader, kan en minskning av förbättring ses på grund av det naturliga förloppet av Alzheimers sjukdom. Denna klassificering av läkemedel kan bromsa försämringen av Alzheimers-symtom från sex månader till ett år, men vissa människor kan dra av för en längre period.

Anvisningar för användning

Aricept är den enda medicin som föreskrivs för alla stadier av Alzheimers sjukdom. Den finns i vanliga tabletter samt muntligen desintegrerande tabletter. Aricept bör administreras vid sänggående med eller utan mat. Muntligen desintegrerande tabletterna bör lös på tungan och sedan följas med en klunk vatten.

Biverkningar

Biverkningar av Aricept brukar pågå ca en till tre veckor efter behandlingen börjar och inkluderar förlust av aptit, illamående, kräkningar, sömnlöshet, diarré, blåmärken och muskelkramper. Osannolikt biverkningar inkluderar långsam/oregelbundna hjärtslag, depression, vision problem, svimning, viktminskning och ökad urinering eller svårigheter att urinera. Rapportera dessa biverkningar eller fortsatt försämrade biverkningar till din läkare så snart som möjligt.

Varningar

Använda Aricept med NSAID läkemedel kan öka magsyra produktion som kan orsaka mild till livshotande blödning i mag-tarmkanalen. Exempel på NSAID är ibuprofen och naproxen. Prata med din läkare innan du tar NSAID läkemedel. Symtom på blödning i mag-tarmkanalen är svart eller blodig avföring, kräkningar blod, magont eller kräkas som ser ut som kaffesump.

Allergisk reaktion

En allergisk reaktion mot Aricept är ovanligt, men symtom inkluderar yrsel, problem att andas, svullnad av tungan eller ansikte, nässelutslag och utslag. Om patienten har dessa symtom, Sök läkarhjälp så snart som möjligt.