Mederma för Acne

Om du drabbats av ett dåligt fall av akne som tonåring, som vuxen kan du ha ansiktsbehandling ärr från acne. Dessa ärr kan göra dig känna sig som en självmedveten tonåring över igen. Mederma är en produkt som avsett att behandla ärr från acne, samt från bristningar, kirurgi och brännskador. Om du överväger med Mederma för din akne ärr, är det viktigt att veta fakta om denna produkt först.

Definition

Mederma är en produkt gjord av Merz Pharmaceuticals och utformad för att läka ärr från en mängd skador, inklusive de i ansiktet orsakade av akne. Den kan köpas som en gel eller kräm, med solskyddsmedel och utan.

Funktion

När en person lider av akne, vita blodkroppar från kroppen rusa till platsen för akne för att bekämpa infektionen. Detta leder till inflammation och efterföljande fibrös ärrvävnad bildas. Mederma bygger på en ingrediens som heter allium cepa, som utvinns från lök, att vända inflammationen ner ett snäpp och mjuka upp härdad ärrvävnad.

Användning

Mederma bör endast tillämpas för att hud som har börjat läka, eftersom använda produkten på ett öppet sår kan resultera i en svidande känsla. Applicera produkten tre gånger dagligen för åtta veckor till nya ärr eller för upp till sex månader till ett gammalt ärr.

Effektivitet

Enligt den officiella Mederma hemsidan hittade en klinisk studie av tillverkare av Mederma att produkten hjälpte måttligt mjuka och släta bort ärr, inklusive de från acne, i 77 procent av ämnen. Ärr konsistens och färg båda visade förbättring. Nästan alla patienter (98 procent) fullföljde studien utan att uppleva några negativa biverkningar. Enligt Mederma hemsida se många människor märkbara resultat inom några veckor.

Tillgänglighet

Mederma är nummer ett hudläkare rekommenderade produkt för akne ärrbildning, enligt produktens officiella hemsida. Du behöver dock inte gå till en hudläkare för att få den. Det säljs i avsnittet hudvård i många butiker, inklusive CVS, Target, Walgreens och Wal-Mart, konstaterar Mederma webbplatsen.