Lista över livsmedel som innehåller salicylater

Lista över livsmedel som innehåller salicylater

Salicylater är kemiska föreningar som är en viktig ingrediens i smärtstillande läkemedel; de är också en naturlig del av växter och finns i många livsmedel, enligt WebMD.com. Symtom på en allergisk reaktion mot salicylater inkluderar huvudvärk, nästäppa, magsmärtor och svullnad av ansikte, händer och fötter. Om du har haft något av dessa symtom efter intag av mat, kan du ha en allergi mot salicylater.

Frukter

Frukterna är en stor del av en hälsosam, balanserad kost, men några frukter innehåller salicylater och kan orsaka en allergisk reaktion. Dessa frukter innehåller avokado, grapefrukt, äpplen, blåbär, plommon, kiwifrukt, datum, persikor, plommon, vindruvor, fikon, körsbär, jordgubbar och hallon.

Grönsaker

Grönsaker är en annan stor del av en hälsosam, balanserad kost. Grönsaker som innehåller salicylater inkluderar varm paprika, gurka, alfalfa, gurka, blomkål, rädisor, svamp, aubergine, zucchini, bondbönor, broccoli och spenat.

Örter, kryddor och kryddor

Denna kategori är svårt att begränsa, eftersom kryddor som används i praktiskt taget alla färdiglagad mat. Torra kryddor och pulver innehåller salicylater som vinäger, soja, tomat såser och klistrar in, jellies och sylt.

Drycker

Drycker som har salicylater inkluderar kaffe, te (både vanliga och växtbaserade), äppelcider, apelsinjuice, sherry, öl, Rom och vin. Om du är allergisk mot salicylater, eliminera dessa drycker från din kost.

Nötter

Nötter med salicylater inkluderar pinjenötter, mandel, pistagenötter och jordnötter. Även produkter som inte innehåller nötter som en ingrediens kan göras och bearbetas på maskiner som har kommit i kontakt med nötter. Därför, om du har denna allergi, Läs etiketten på de produkter du köper för att se om de har rester av nötter.

Godis

Godis som innehåller salicylater inkluderar Minttabletter, mynta smaksatt tuggummi, lakrits och peppermints. Om du har en allergi mot salicylater, var försiktig när du gå på bio, eller tugga tuggummi och eller delta i semester firande, när godis och tuggummi är riklig.

Andra

Andra matvaror som innehåller salicylater inkluderar glass, gelatin och vissa ostar. Eftersom många ostar används varje dag, håll utkik för någon av de allergiska reaktioner som kan orsakas av salicylater.